Millionaires shortbread

img_6219Deze zomer at ik voor het eerst millionaires shortbread! Ik wilde een toetje maar niets op de kaart sprak me aan, dus probeer ik dit. Sindsdien heb ik het al vaak als toetje of taartje op en werd het dus tijd om hem ook zelf te maken. En wat is daar een mooiere gelegenheid voor dan voor mijn verjaardag, Happy Bday to me!

Enneuh, dit is geen gezond taartje, maar wel en goddelijke :)! Snijd er daarom bescheiden stukjes van en geen hele taartpunten!

Wat heb je nodig voor de bodem van de millionaires shortbread?

  • 200 gram ongezouten boter
  • 250 gram bloem
  • 75 gram palmsuiker
  • Theelepel vanille

Wat heb je nodig voor de karamel in de millionaires shortbread?

  • 75 gram roomboter
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk (397gram)
  • Flinke snuf zout (wat meer als je een zeezout karamellaag wilt maken)
  • Theelepel vanille

Voor het chocolade laagje millionaires shortbread?

  • 200 gram chocolade

img_6215Zo maak je Millionaires shortbread:

  • We beginnen met de bodem.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en leg alvast bakpapier in je vorm. Ik kies voor een groot cakeblik.
  • Snijd de boter voor de bodem in kleine blokjes, laat het desnoods nog even op kamertemperatuur komen.
  • Voeg dan de overige ingrediënten voor de bodem erbij en kneed dit goed door.
  • Rol je deeg uit zodat het makkelijker in je blik past, druk het daarna goed aan in de hoekjes.
  • Zet de bodem  nu alvast 20 minuten in de oven. Als de bodem klaar is laat je deze eerst even afkoelen.
  • Ga dan pas verder met de karamel. Smelt de boter in een pan, zet het vuur niet te hoog het moet niet aanbranden.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en roer dit goed door.
  • Voeg tot slot de suiker en het zout toe. Beslis voor jezelf of je er een zeezout karamel taartje van wilt maken of gewoon alleen zoet. Gebruik dan een snufje zout.
  • Blijf in de pan roeren totdat je karamel hebt.
  • Giet dit over de bodem van de cake heen als deze niet meer warm is. Lauw is geen probleem.

img_6154

  • Zet de cake in de koelkast om op de stijven en uit te harden.
  • Ook nu moet je weer even wachten tot je verder kunt.
  • Ik heb zelf ongeveer en half uurtje gewacht.
  • Smelt dan de chocolade en giet deze over je cake heen. Tot slot weer even in de koelkast tot ook de chocolade hard is.

img_6153

  • Dit duurt ook minimaal een half uur. Ik bewaar dit millionaires shortbread in de koelkast, dan gaat hij niet zo plakken. Voor het serveren haal ik de stukjes er wel even uit.

img_6170

Comments

comments

1 gedachte over “Millionaires shortbread

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: