Mueslirepen

reep-31-e1421871647772

Ik weet niet of ik het ooit al verteld heb, maar ik heb een kantoorbaan. ’s Morgens ga ik dan ook bepakt en bezakt naar mijn werk, mijn tas zit grotendeels vol met groente en fruit. Nu heb ik ook wel eens trek in iets anders, gewoon iets knapperigs en zoets. Vandaar dat ik zelf mijn eerste mueslirepen heb gemaakt. En ik moet zeggen, dat was geen verkeerde keuze! Ze gaan dan ook gelijk mee als tussendoortje naar mijn werk.

Het voordeel van deze repen is dat je redelijk gemakkelijk en snel een tussendoortje in elkaar zet. Het is vooral het samen gooien van allerlei noten en pitten die je zelf lekker vindt en klaar is je snack! Als je leuke papiertjes hebt en strikjes kan je ze ook nog heel schattig verpakken, want het oog wil ook wat! De eerste keer dat ik ze maakte waren ze nog wat te ‘nattig’ let daarom ook goed op, is je mengsel nog heel nattig en glimmend doe er dan nog wat extra havermout bij om het geheel te binden.


reep-3

Wat heb je nodig;

  • 2 rijpe bananen
  • 6 kleine dadels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 75 gram havermout
  • 175 gram gemengde noten/zaden/gedroogd fruit in mijn geval werden dit; lijnzaad/ cashewnoten/ rozijnen/ amandelen/ chiazaad/ hazelnoten/ pompoenpitten en zonnebloempitten

reep

Hoe maak je het;

  • Gooi eerst de banaan in de keukenmachine met de kaneel, totdat dit een papje wordt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook heel fijn prakken, maar dan moet je wel even doorbijten!
  • Hierna kunnen de dadels erdoor, goed wachten tot ze fijn zijn. Mocht je geen keukenmachine hebben hak deze dan in fijne stukjes.
  • Tot slot kan de rest erbij, ik heb het echt maar één keer aanzetten in de keukenmachine gedaan, de noten moeten nog wel een beetje heel blijven. Je kunt het ook gewoon met een lepel erdoor roeren.
  • Vet een vorm goed in, ik heb het zelf in een ovenschaal gedaan en zet deze 20 a 30 minuten op 180 graden in de oven, even goed op de kleur letten!
  • Laat hem even afkoelen, minuutje of 4/5 en snijd ze dan in de vorm die je wel. Hierna nog even laten door koelen en klaar zijn ze!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: