Suikervrije appelcrumble

Appelcrumble

Op zoek naar een lekker recept voor een appelcrumble zonder suiker stuitte ik op veel recepten zonder witte suiker, maar met honing, palmsuiker en andere dingen die ik toch echt suiker noem. Maar gelukkig zijn er ook zo goed als suikervrije varianten. Vaak is het bij recepten ook gewoon proberen hoe het zonder suiker smaakt, als je al niet meer gewend bent veel suiker te gebruiken dan mis je het ook niet in je recepten!

Wat heb je nodig voor de appelcrumble (1pers)?

  • Appel (hoe zoeter de appel, hoe zoeter je toetje)
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels boter (ik heb half kokosolie en half roomboter gedaan)
  • 2 eetlepels rozijntjes
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels havermout

Appelcrumble

Er zijn twee manieren om dit maken, in de oven, maar ook gewoon in de koekenpan en ik moet zeggen, die laatste manier staat me wel aan. Je zet zo veel sneller een toetje op tafel dan dat je het in de oven zou maken.

Hoe maak je appelcrumble in de pan?

  • Schil de appeltjes, snijd ze en breng deze in een pannetje met een heel klein beetje water aan de kook, doe hier ook de rozijntjes vast bij laat dit heel zachtjes pruttelen.
  • In een koekenpan verwarm je de boter en kokosolie, hier doe je het amandelmeel en de havermout bij. Goed blijven roeren tot het uiteindelijk mooi knapperig is.
  • Ondertussen giet je de appeltjes af. Misschien is dit niet nodig, want bij mij was al het water ook verdampt. Roer dan de kaneel door de appel en je rozijntjes.
  • Leg dit als onderste laagje in een schaaltje, de crumble erop en klaar is je toetje! Super snel en heel erg lekker! Ik heb het stiekem als ontbijt gegeten, er zit tenslotte havermout in ;).
  • Variaties hierop kan je maken met bijvoorbeeld peren, aardbeien en rabarber.

Bovenstaande recept is gebaseerd op het recept van Blij Suikervrij. Zonder haar had ik nooit bedacht dat het ook in de pan kon!

De foto’s in het glazen schaaltje zijn van de appelcrumble uit de pan en de witte uit de oven. Ik heb de bakjes 25 minuten op 200 graden in de oven gezet.

Appelcrumble

Hoe maak je appelcrumble in de oven?

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de appeltjes, snijd ze in blokjes en doe met de rozijntjes en wat kaneel in de bakjes.
  • Smelt de boter/kokosolie en hier doe je het amandelmeel en de havermout bij. Goed roeren tot het allemaal gemengd is.
  • Doe de crumble op de appel en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.

Comments

comments

3 gedachten over “Suikervrije appelcrumble

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: