Oosterse bakjes

img_6575-0-e1427618284470

Gezien ik nu weer een voorraadje met oosterse producten heb ga ik nog even lekker door. Dit keer een oosters bakje met kip. Het is makkelijk te maken maar ziet er super leuk uit!

Wat heb je nodig?

  • loempiavellen (ontdooide)
  • 125 gram blokjes kipfilet
  • een handje Kai-Lan (in drieën gesneden) of broccoli roosjes
  • een kwart courgette in plakjes
  • handje taugé
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • 1 theelepel gember
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje cashewnoten
img_6570-e1427618309930
Hoe maak je het?
  • We beginnen met de marinade voor kip, zorg dat je deze 1 uur kunt laten staan. Doe het sap van de citroen, olie, gember, knoflook, oestersaus en de sojasaus in een kommetje.
  • Snijd de kip en roer dit door de marinade, zet de marinade voor een uur koud.
  • Ondertussen kan je de bakjes gaan maken, verwarm de oven vast op 180 graden.
  • Neem bakjes die in de oven kunnen om de vormpjes te maken. Vet het bakjes in en leg er 1 plakje in, vet dit plakje in en leg er nog een plakje op en tot slot een derde. Na ongeveer 10 minuten zijn de bakjes gaar, let op dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven een laat ze afkoelen, nog in het vormpje!
  • Bak de courgette en Kai-Lan samen met de kip tot de kip gaar is. Doe er de laatste paar minuten een handje taugé bij.
  • Bak ondertussen de cashewnoten in een pan met een drupje sojasaus aan.
  • Zet de bakjes op een bord, doe de groenten en kip in het bakje, strooi de cashewnoten en bosuitjes er over en serveer met rijst. Heel erg lekker met kokosrijst, dat recept volgt deze week! Je kunt dit bakje trouwens ook gebruiken als voorgerecht.

Comments

comments

1 gedachte over “Oosterse bakjes

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: