Oosterse kip (vega)

oosterse kipstukjes - www.foodiemarjan.nlSoms proef ik ergens een recept en dan denk ik, dit wil ik ook maken! Zo ook met deze oosterse kipstukjes. Ik ben echt zwaar fan van de vega kipstuckjes van de vegetarische slager. En dit is niet eens een gesponsorde blog ;). Toen ik dan ook een leuk recept at in een strandtent waarbij deze gebruikt waren dook ik de dag erna gelijk de keuken in ook zoiets te proberen. En proef hier het heerlijke recept wat ik verzon!

Omdat ik teveel maakte voor mij alleen had ik de dag erna dit recept als koude lunch en zelfs dan was het nog heerlijk! Dus ook handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar je werkt. Je kunt het dan als je die optie hebt opwarmen in de magnetron of dus gewoon koud eten!

Wat heb je nodig voor dit oosterse kip recept? (2 personen)

  • 160 gram kipstuckjes (ik had ze van de vegetarische slager, je kunt natuurlijk ook gewone kip nemen of andere vega kip)
  • 125 gram taugĂ©
  • sap van een halve limoen
  • halve rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el ketjap
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • handje cashewnoten

oosterse kipstukjes - www.foodiemarjan.nlHoe maak je dit oosterse kip recept?

  • We beginnen met de marinade, als je de tijd hebt laat dit dan lekker een paar uur marineren, ik heb het zelf een uurtje laten staan omdat ik trek had ;). Langer is altijd beter!
  • Meng het sap van een halve limoen, de olijfolie, vissaus, ketjap en sesamolie door elkaar.
  • Snijd nu de peper in kleine stukjes, je kunt de zaadjes er in laten voor extra pit of ze weglaten. In dit geval koos ik voor iets minder pit dus liet ik ze weg.
  • Voeg de pepertjes nu ook toe aan je marinade.
  • Roer dit even goed en voeg dan de kipstuckjes toe. Je schrijft kipstuckjes in dit geval echt met een C 😉 zo noemen ze het merk gewoon. Ik vind de kipstuckjes van de vegetarische slager altijd net ietsjes te grof dus ik snijd ze nog even doormidden. #nospon
  • Laat de kip nu lekker (minimaal 1 uur) marineren in de koelkast.
  • Verwarm de pan en doe hier de kipstuckjes in. Omdat ik al voldoende olie had gebruikt heb ik geen extra olie in de pan gedaan.
  • Bak de kip in ongeveer 8 minuutjes aan beide kanten mooi bruin. Voeg dan de taugĂ© en cashewnoten toe en bak dit al roerend nog even mee. Echt niet langer dan 1 a 2 minuten anders is het knapperige we.
  • Serveer en strooi er als laatste nog over ieder bord een eetlepel sesamzaadjes over! En smullen maar van je oosterse gerecht!

oosterse kipstukjes - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: