Oosterse salade met Kai-Lan

img_6562-e1427555649737

Nadat mijn Marokkaanse kip zo bevallen was krijg ik gelijk zin om nog meer andere culturen te proeven. En wat doe je dan, dan ga je naar Oriental in Delft om te genieten van nieuwe producten. Het resultaat van die producten werd een vegetarische oosterse salade.

Het leuke van Oriental vind ik dat ik iedere keer weer producten ontdek die ik niet ken. De hoofdrol speler in dit gerecht is Kai-Lan, Chinese broccoli. Mocht je dit dus niet in huis hebben, vervang het dan gewoon door broccoli, de smaak komt namelijk erg in de buurt, al vind ik de Chinese variant iets pittiger. En als je geluk hebt zitten er nog hele schattige witte bloemetjes op ook.

img_6551-e1427555627725

Wat heb je nodig?

  • Kai-Lan of broccoli (ik had 6 takjes gebruikt, de rest kan je bijvoorbeeld bij het avondeten koken)
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 handjes rucola
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • sojasaus

img_65621

Hoe maak je het?

  • Snijd de kontjes van de Kai-Lan af en snijd ze door midden, doe deze met de wortels in een pan. Wok deze in de pan met een beetje olijfolie en een scheutje sojasaus tot ze beet gaar zijn.
  • Laat het ze even afkoelen, als je het direct op je sla legt wordt deze plakkerig. Let op dat je de tomaten en bosuitje al uit de koelkast haalt. Als j dit namelijk op het laatste moment doet heb je lauwwarme Kai-Lan en voor je gevoel ijskoude tomaten.
  • Je pan is nu leeg, bak hier de cashew noten even in aan, ook heel lekker om een beetje sojasaus bij te doen, dit plakt goed aan de noten vast.
  • Meng alle groenten door elkaar en strooi hier de noten over en tot slot een lepeltje sesamzaadjes.
  • Klaar is je salade met een oosterse twist.

Als je het in huis hebt is het ook nog heel lekker om er een beetje taugé door te doen.

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: