Oranje koningsdag muffins met wortel

Koningsdag muffins - www.foodiemarjan.nl

Na een heerlijke koningsdag smoothie is het natuurlijk ook tijd voor koningsdag muffins! Iets te snoepen hoort er op koningsdag natuurlijk wel bij!  Het voordeel van deze muffins is dat ze natuurlijk weer lekker gezond zijn, er zitten namelijk worteltjes in en ik gebruik helemaal geen suiker of suikervervangers als honing. Doordat er dadels in het recept zitten zijn de koningsdag muffins gelijk lekker zoet!

Wat heb je nodig voor de muffins?

  • 2 eieren
  • 100 gr meel (ik had 50 gr amandel en 50 gr havermout)
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gr worel
  • 2 handjes rozijnen
  • 40 ml kokosolie
  • tl koekkruiden
  • 5 dadels
  • tl bakingsoda (met een druppel citroen om het te activeren)
  • tl Sinaasappelrasp (optioneel)

Koningsdag muffins - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de koningsdag muffins?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden, hier gaan je muffins straks 30 minuten in.
  • Haal de pitten in uit de dadels en zet in een pannetje de kokosolie op met de dadels er in. Hierdoor krijg je lekker zachte dadels!
  • Rasp de wortels fijn, je kunt dit ook gelijk in je keukenmachine doen als je hier een goed blad voor hebt. Dan gaat het lekker snel!
  • Meng nu de wortels, het meel, het ei, de dadels en de olie goed door elkaar heen. Blijf even goed mixen totdat er geen brokjes dadel meer over zijn.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe, met uitsluiting van de rozijnen. Die moeten natuurlijk niet fijn gemalen worden in je blender.
  • Vul muffin vormpjes net niet tot de rand en zet ze in de oven. Smullen maar! Je kunt de muffin vormpjes ook in een muffin blik zetten, dan blijven ze allemaal hetzelfde model!

Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan ook glazuur! Dit kan met poedersuiker en wat sinaasappelsap. Maar ik kies natuurlijk voor een variant met minder suiker!

Koningsdag muffins - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor het glazuur op de koningsdag muffins?

  • 50 gr geweekte cashewnoten
  • 1 vanillestokje
  • sap 1/4 sinaasappel
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el honing

Hoe maak je het glazuur?

  • Zorg dat je cashewnoten minstens een uur geweekt zijn. Hierdoor worden ze zacht en heb je minder tijd nodig om ze te mixen.
  • Mix alle ingrediënten in je keukenmachine net zo lang tot het fijn is. Dit kan misschien even duur maar is echt belangrijk, anders is je topping echt niet te eten! Dan heb je de hele tijd gekke klontjes.
  • Doe dit over de koude muffins! Als ze warm zijn wordt het een kliederboel!
  • Je kunt het nog afmaken met wat sinaasappelrasp om het nog meer oranje gevoel te geven!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: