Pesto Brood

pesto brood - www.foodiemarjan.nl

Als ik gasten heb dan serveer ik bij het eten vaak een broodje met wat lekkere smeersels. Een tijdje terug maakte ik al een broodje met tomaat. Het was dus tijd om eens een andere variant te proberen, dit keer met pesto en kaas.

Zelf brood maken lijkt een hele bevalling, nu heb ik ook nog nooit een echt brood gebakken, maar kleine broodjes zijn echt niet moeilijk. Het is een kwestie van laten rijzen, wat leuke variaties verzinnen, in de oven en klaar is je broodje :). Door de manier waarop ik dit broodje heb gemaakt kan je er gemakkelijk stukken van afbreken. Besluit je trouwens om deze voor te bakken voordat je visite komt bak hem dan niet helemaal door. Dan kan je hem nog even in de oven zetten als je visite er is en heb je alsnog een lekker warm broodje.

pesto brood - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor dit pesto breekbrood?

  • 250 gram bloem naar keuze
  • 180 ml lauwwarm water (zeker niet koud)
  • 1 flinke tl gist
  • 4 flinke eetlepels pesto (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • snuf zout
  • snuf peper
  • strooikaas

Hoe maak je dit pesto breekbrood?

(zie onder de tekst wat plaatjes van het maken)

  • We beginnen het maken van het broodbeslag, je hoeft de oven nog niet voor te verwarmen.
  • Meng je bloem, gister, peper en zout door elkaar. Roer dit goed door elkaar heen. Let op dat je het zout niet direct op de gist gooit, dan verliest de gist zijn kracht.
  • Voeg nu het water en 1 eetlepel pesto toe. Roer dit eerst met een vork door elkaar en kneed het daarna tot een mooi deeg. Is het te droog voeg dan wat water toe, is het te nat voeg dan nog wat bloem toe.
  • Laat dit nu 1 a 2 uur rijzen. Ik wikkel het vaak in een kleedje op de bank naast de kachel, zodat het goed warm blijft.
  • Rol nu je deegbal uit tot een lange lap, ongeveer ter breedte van je hand. Ik doe dit deels op een stuk bakpapier en strooi voldoende bloem op mijn aanrecht, strooi ook wat bloem op je deeg zodat je roller niet vastplakt.
  • Smeer nu 3 eetlepels pesto uit over het deeg, strooi hier nog 3 handje strooikaas over.
  • Rol de lap nu op, doe dit over de korte kant en niet over de lange.
  • Snijd er nu stukjes van 1 cm af en zet deze in een vuurvaste schaal, druk ze goed tegen elkaar aan.
  • Laat het deeg opnieuw 1 a 2 uur rijzen.
  • Verwarm de oven op 180 graden en zet het broodje er 30 minuten in.
  • Serveer er wat lekkere smeersels bij en eet smakelijk!

pesto brood - www.foodiemarjan.nl
rol het deeg uit tot een lange reep
pesto brood - www.foodiemarjan.nl
smeer de pesto en kaas uit over het deeg
pesto brood - www.foodiemarjan.nl
snijd er erna kleine plakjes van
pesto brood - www.foodiemarjan.nl
druk de rolletjes goed aan zodat ze straks aan elkaar plakken
 

 

 

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: