Heerlijke pindakaaskoekjes bakken

PindakaaskoekjesEen tijdje terug kreeg ik van een collega pindakaaskoekjes. Toen ik ze zelf probeerde te maken werden het heel droge en smakeloze koekjes. Maar omdat ik toch wel heel graag lekkere pindakaaskoekjes wilde maken heb ik nog een poging gedaan! En laten deze koekjes nou wel geslaagd zijn 🙂

Wat heb je nodig voor deze pindakaaskoekjes?

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 200 gram bloem (naar keuze)
  • 2 tl bakingsoda of bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 150 gram pindakaas
  • 90 gram kokosolie of roomboter
  • 70 ml melk (naar keuze)

Pindakaaskoekjes

Hoe maak je de pindakaaskoekjes?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden, dan hoef je straks niet te wachten als je beslag klaar is.
  • Doe eerst de banaan in je keukenmachine en mix deze totdat het een vloeibaar papje is.
  • Meng hierna het ei door de banaan heen, even goed mengen tot er geen eiwit/geel meer zichtbaar is.
  • Hierna kunnen alle overige ingrediënten erbij, let wel op dat je de olie of boter eerst even smelt, anders heb je brokken boter in je koekjes.
  • Als je geen keukenmachine hebt, prak dan de banaan net zo lang tot het een papje is en werk dan volgens het recept hierboven. Roer alles net zo lang door tot je een plakkerige massa hebt. Dit zal wat lastiger gaan met de hand als met een keukenmachine omdat de pindakaas lekker plakt!
  • Schep met een eetlepel hoopjes beslag op een vel bakpapier. Druk ze een beetje aan tot het koekjes zijn.
  • Nu kan alles 20 minuten in de oven. Ze werden bij niet zo mooi bruin als ik wilde dus heb ik nog 5 minuten de grill aangezet zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Als je dat doet, let dan wel even op, want voor je het weet zijn je koekjes zwart! Laat ze ook niet te lang in de oven, het is lekker als ze nog een beetje smeuïg zijn.

Comments

comments

1 gedachte over “Heerlijke pindakaaskoekjes bakken

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: