Pompoencakejes

Pompoencakjes - www.foodiemarjan.nl

Ik had in de koelkast nog een halve pompoen liggen waar wat mee gemaakt moest worden. Weggooien is natuurlijk niet de bedoeling. Waarom dan geen lekkere cakejes maken?

In dit gerecht gebruik ik kokosmeel. Dit is anders dan gewoon meel. Het is wat droger, je kan dan ook niet met normale verhoudingen werken. Je baksel zal ook altijd wat korreliger zijn dan een normale cake. Houdt hier rekening mee als je wat gaat bakken!

Wat heb je nodig voor de pompoencakejes?

  • 300 gram pompoen
  • 100 gram kokosmeel
  • 25 gram speltbloem
  • 4 eieren
  • 2 el honing
  • 80 gram boter (roomboter of kokosolie)
  • 60 gram chocolade
  • 1 el koekkruiden
  • snuf baking soda (of bakpoeder)

Pompoencakjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de pompoencakejes?

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Begin met het koken van de pompoen.Ik heb een flespompoen gebruikt. Het voordeel is dat deze wat zachter zijn. Hier kan je ze vooraf gewoon al snijden. Schil de pompoen en kook deze in blokjes in 20 minuten gaar.
  • Meng de overige ingrediënten alvast door elkaar in je keukenmachine of met een handmier. Bewaar alleen de chocolade even apart.
  • Ik gebruikte pure chocolade. Deze sneed ik in kleine stukjes, je kunt dit ook doen door ze in een plastic zakje te doen en hier hard op te slaan met een mok.
  • Nu moet je even opletten ;), Als de pompoen gaar is en je deze gelijk bij je beslag en bij de chocolade doet dan stolt je ei al en smelt de chocolade. Spoel daarom de pompoen af en laat hem even afkoelen.
  • Als de pompoen niet meer bloed heet is meng je deze door je beslag. Goed mixen totdat deze geheel opgenomen is in je beslag.
  • Roer nu met een lepel je brokjes chocolade door het beslag.
  • Schep met een lepel hoopjes beslag in je cakevormpjes. Maak ze niet te groot, zodat ze goed gaar worden.
  • Zet ze in de oven en na 35 minuten zijn ze gaar. Kijk bij 30 minuten even hoe ze gaan. Worden ze al zwart maar zijn ze van binnen nog nat (sateprikker check) zet de oven dan op 160 en laat ze nog 10 minuten staan, controleer ook daarna weer of ze van binnen gaar zijn!

Pompoencakjes - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: