Portobello’s met boerenkool

portobello's met boerenkool - www.foodiemarjan.nlVoor groentehelden werd mij gevraagd een recept met boerenkool te maken. Nu wilde ik niet gaan voor een stamppot maar wat anders. Zo kwam ik op deze gevulde portobello’s die je als voorgerechtje of hoofdgerecht kunt serveren.

Je kunt er voor kiezen deze portobello’s te serveren als een voorgerechtje of als vleesvervanger bij de avondmaaltijd. Serveer je ze als voorgerechtje kun je ze mooi op een bordje leggen wat met sla. Ik kies er dan zelf voor één per persoon. Serveer je ze bij de avond maaltijd zou ik er 2 per persoon serveren met wat zoete aardappelfrietjes, gebakken aardappeltjes of met wat rijst.

 

Wat heb je nodig voor de boerenkool portobello’s?

  • 4 portobello’s
  • 120 gram boerenkool
  • 2 el smeerbare kaas (ik had geitenkaas)
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 el strooikaas naar keuze
  • peper

portobello's met boerenkool - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de gevulde portobello’s?

  • Zet je oven alvast aan op 200 graden, dan kunnen de portobello’s er straks gelijk in.
  • Begin met het uitje en de knoflook, snijd deze fijn en fruit dit in een beetje olie op hoog vuur aan.
  • Doe hier nu de boerenkool bij, roer dit net zo lang door tot je boerenkool begint  te slinken. Ik heb dit een minuut of vijf op hoog vuur gedaan.
  • Voeg nu de 2 eetlepels geitenkaas toe en roer ook dit in de pan door zodat alles goed aan elkaar plakt.
  • Naar smaak kun je er nog wat peper bij doen, heb je een verse rode peper in huis is dat ook erg lekker!
  • Leg de portobello’s in een ovenschaal en schep hier het mengsel met de boerenkool in. Druk het een beetje aan zodat de gehele portobello goed gevuld is.
  • Strooi hier wat kaas over en ze kunnen 15 minuten op 200 graden de oven in.
  • Als extra garnering  kun je er nog wat pijnboompitten of cashewnoten doorheen en overheen doen!

Eet smakelijk!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: