Pumpkin Pie (pompoentaart)

IMG_0209

Omdat ik niet mijn hele pompoen heb gebruikt voor de gegrilde pompoen ben ik op zoek gegaan naar een desser met pompoen. En dat bestaat! Ik kwam tot deze pompoentaart en ik moet zeggen, hij is heerlijk!

Wat heb je nodig voor de bodem?

  • 350 gram volkorenmeel naar keuze
  • 150 gram kokosolie (of roomboter)
  • 100 ml melk
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Wat heb je nodig voor de vulling?

  • 250 gram pompoen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 200 ml melk
  • 2 el honing
  • Vanille stokje (of tl vanillearoma)

img_0198-e1450605883149

Hoe maak je het?

  • Zet de oven alvast aan op 200 graden.
  • We beginnen met de bodem. Meng het volkorenmeel met de boter of kokosolie en de melk. Je kan kiezen voor gewone melk of amandelmelk (sojamelk of rijstmelk kan natuurlijk ook!). Let dan wel op dat je niet een soort met heel veel suiker kiest!
  • Meng dit door tot je een egaal mengsel hebt. Vet ondertussen je taartbodem goed in zodat je hem er later nog uit kunt krijgen, je kan natuurlijk ook gewoon bakpapier op de bodem doen.
  • Rol het deeg uit tot een grote lap en leg deze in je taartvorm. Druk goed aan in de hoeken. Zet de taart nu tien minuutjes in de oven.
  • Ondertussen kun je je vulling gaan maken. Tip, kook de pompoen in stukje vooraf zodat hij kan afkoelen en zacht is. In dit recept gebruik je de schil niet!  Hier wat tips om een pompoen te kunnen snijden.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en giet dit in je taartbodem. Na ongeveer 45 minuten in de oven is je taart klaar! Kijk tussendoor even naar de taart, begint de korst wat hard te worden zet de oven dan even terug.

Heerlijk met een beetje geklopte slagroom!

img_0203-e1450606209874

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: