Quiche met broccoli en zalm

img_7203-e1432278572354

Oke, dit recept is niet 100% zelfgemaakt. Maar wel heel lekker! Een quiche gevuld met zalm en broccoli. Niet met slagroom maar met yoghurt! Dat maakt hem wel een tikkie minder vet en super lekker!

Een quiche doet het altijd goed, maar om nou met regelmaat een potje slagroom te eten voelt voor mij niet helemaal lekker. Vandaar dat ik ben gaan zoeken of je dit kunt vervangen en ja dat kan!

Wat heb je nodig voor 2 quiches (15 cm doorsnee)?

  • 4 velletjes hartig taartdeeg
  • 1 stronk broccoli
  • 1 zalmmoot
  • 9 eetlepels yoghurt (niet te zuinig zijn)
  • 2 eieren
  • strooikaas
  • ui
  • kruiden naar smaak
  • kaas (strooi of fijngesneden)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet je vormpje goed in met boter zodat ze er later nog af kunnen.
  • Bekleed je vormpjes met de bladerdeeg, dit kan makkelijk met de 2 vellen. Leg ze er in en snijd de randen er af leg deze op de gaten die je over hebt.
  • Snijd de broccoli stronkjes fijn samen met de ui. De broccoli niet te fijn want het is lekker als je nog een bite in je quiche hebt. Bak deze aan in de pan, zodat ze al een beetje gaar zijn. Doe hier tot slot ook de zalm bij, deze hoef je niet helemaal gaar te bakken, in de oven gaat de garing nog door.
  • Klop ondertussen de eieren los met de yoghurt. Doe hier je mengsel uit de pan in en wat kruiden naar smaak, ik doe er wat peper, paprikapoeder en verse basilicum bij.
  • Giet het in je vormpjes en strooi hier wat kaas over.
  • Na ongeveer 45 minuten is je quiche klaar!

Je kunt hem serveren met een salade of gewoon zo eten!

img_7202-e1432278632184

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: