Rabarber ontbijtje

IMG_0143Ik was al even op zoek naar rabarber, want toen ik in Haarlem was had ik daar een ontbijtje met rabarber op en dat wilde ik ook maken! En ineens bleek het seizoen daar, want ik liep er tegenaan bij het boodschappen doen. Snel aan de slag dus maar om dat recept eens zelf te proberen.

Als er iets simpel is is het rabarber maken. Rabarber is van nature best wel zuur. Nu ben ik geen voorstander van het toevoegen van veel suiker, dus moest ik de smaak op een andere manier iets veranderen.

Wat heb je nodig voor de rabarber?

  • Rabarber (ik had een kilo)
  • 2 Kaneelstokjes
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 grote vanillestok
  • Aardbeien
  • (Voor het maken van het toetje, aardbeien, yoghurt, optioneel; amandelmeel en havermout)

Hoe maak je de rabarber?

  • Snijd van de rabarber eerst de kontjes en de bovenkant af. Dit zijn harde stukken die tijdens het koken niet zacht zullen worden.
  • Doe dit met een heel klein bodempje water in een pan. Doe echt heel weinig water want er komt ook nog veel vocht uit de rabarber zelf. Zet de rabarber nu op met de kaneelstokjes en het vanillestokje. Dit laatste stokje heb ik door de lengte doorgesneden en er zo ingelegd. Je hoeft de zaadjes er niet uit te halen, door het meekoken komt de smaak vanzelf vrij.
  • Ik heb het op laag vuur gedaan en 20 minuutjes laten pruttelen. Roer er tussentijds is zodat je ziet dat de draden als loskomen.
  • Roer als de rabarber klaar is er nog 2 eetlepels kaneel doorheen.
  • Toen de rabarber klaar was had ik veel meer dan nodig! Ik heb dus wat bakjes in de vriezer gezet zodat ik het later altijd weer kan pakken.
  • Daarna heb ik evenveel rabarber en aardbeien bij elkaar gedaan. Weeg even hoeveel rabarber je hebt en doe datzelfde deel aan aardbeien erbij. Voordat je de aardbeien erbij doet moet je ze goed prakken. Zorg dat je lekker zoete hebt, dat smaakt heerlijk bij het zure van de rabarber.
  • Nu is het tijd om het ontbijtje te maken. Doe op de bodem wat scheppen rabarber, hierop yoghurt en je kunt het afmaken met nog wat verse aardbeitjes boven op.
  • Wil je er nou net als ik nog een crumble op maken kan dat heel makkelijk in de koekenpan. Doe 2 el boter, 2 el havermout en 2 el amandelmeel in de pan en roer dit goed door elkaar tot het een beetje bruin wordt. Klaar is je crumble.

Rabarber - www.foodiemarjan.nl

 

Comments

comments

1 gedachte over “Rabarber ontbijtje

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: