Swap: Rauwe courgette salade

IMG_3447 Oké dit is misschien niet standaard een recept wat je al maanden wilt maken. Maar soms moet je gewoon eens wat nieuws proberen. En een rauwe courgette salade was nieuw voor mij.

Omdat ik moe was na veel oliebollen uitdelen (ja, in de zomer je leest het goed! Daarover in mijn dagboekverslag van september meer!) had ik geen zin om te koken. Mijn voorstel was een foodtruck festival. Maar Stefan wilde een fout stuk vlees op de BBQ. Mij best, als ik maar niks hoefde te doen. Dat hoefde ik bijna niet, alleen de salade kwam natuurlijk op mij aan. Geen probleem, dan verzin ik toch gewoon wat makkelijks!

Wat heb je nodig voor de rauwe courgette salade? (voor 2 personen)

  • 1 courgette
  • 1 grote tomaat
  • sap van een halve citroen
  • peper
  • zout
  • olie
  • knoflook

IMG_3448

Hoe maak je de rauwe courgette salade?

  • Begin met de courgette. Snijd hier het kontje af en schaaf met een kaasschaaf plakjes. Ik de kaasschaaf in een schaal in de hoek gedrukt zodat ik snel kon schaven en mijn vingers ook heel zou houden ;).
  • Doe hier direct het citroensap overheen, dat voorkomt ook gelijk verkleuringen. Flinke scheut olijfolie erbij.
  • Snijd nu de tomaat in dunne plakjes. Ik had 1 grote, heb je wat kleinere neem er dan gewoon twee.
  • Tot slot breng je het geheel op smaak met zout, peper en knoflook. Ik koos dit keer gewoon voor knoflookpoeder. Ik was tenslotte ook lui vandaag! Ik was best ruim met de knoflookpoeder, ik gebruikte ongeveer een theelepel.
  • Nu alles goed door elkaar scheppen, het liefst nog een kwartiertje tot een half uurtje laten staan, dan mengen de smaken goed.
  • Je kunt dit ook als basis gebruiken voor een gewone salade door bijvoorbeeld een zakje rucola sla bij te mengen.

Benieuwd naar een andere lekkere salade voor de BBQ, probeer deze dan eens!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: