Romige pompoensoep

pompoensoep - www.foodiemarjan.nl Terug van vakantie had ik direct een pompoen gekocht. Op de een of andere manier ontbrak het mij aan inspiratie en na 1,5 week lag de pompoen mij nog steeds aan te staren. Bij toeval kwam ik een blikje kokosmelk tegen in de kast en kon ik aan de slag met de pompoensoep!

Ik blijf dol op soep! Het voordeel van soep is namelijk dat je op een gemakkelijke manier veel groente binnen krijgt. Daarnaast is soep maken ook makkelijk, je gooit alles in de pan, even wacht en klaar. Nu werkt dat met een pompoen iets anders omdat je hem nog moeten slachten. Je kunt er ook voor kiezen om diepvries pompoen te gebruiken, dan heb je dat niet. Maar ik vind de charme van een hele pompoen ook wel wat hebben. Er zijn verschillende manieren om een pompoen zacht te krijgen, 5 minuten op volle sterkte in magnetron, prik er dan wel gaatjes in tegen het ontploffen. Als je een grote pan hebt kan je hem in zijn geheel 10 minuten in kokend water leggen. Het kan ook in de oven, maar dat vind ik weer te lang duren. Ik koos in dit geval voor in de magnetron. Hierna kan je de pompoen door midden snijden en de zaden verwijderen. Als de schil dun en nog mooi is gebruik ik deze, maar dit geval was hij dik en zaten er lelijke plekken op. Ik heb het vruchtvlees dus uit de schil geschept. Mocht je niet net als ik allemaal kruiden in huis hebben kun je er ook voor kiezen om de kruiden te vervangen door een bouillon blokje.

Wat heb je nodig voor de romige pompoensoep?

  • 1 ronde pompoen
  • 1 bosje bosui
  • 350 ml kokosmelk
  • teentje knoflook
  • 500 ml water
  • tl cayenne peper (of een rode peper of gewone peper)
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl kurkuma
  • zout

pompoensoep - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de romige pompoensoep?

  • Leg de pompoen alvast in een pan met kokend water of in de magnetron zoals hierboven beschreven.
  • Zet je soep pan op het vuur met een flinke klont boter. Snijd de helft van de bosui en 2 teentjes knoflook in stukjes, hoef niet super fijn. Bak dit samen met een tl cayenne peper aan in de pan.
  • Als de knoflook begint te kleuren doe je de overige kruiden erbij, roer dit een minuutje door en giet dan het water en de kokosmelk er op.
  • Ondertussen is je pompoen ook wel klaar. Schep het vruchtvlees in de pan met soep en laat dit een kwartiertje pruttelen.
  • Gooi het geheel dan in de blender om er een egale soep van te maken.
  • Doe dit nog vijf minuten in de pan en serveer dan met de rest  de bosui erdoor.
  • Voor de mensen die er liever vlees bij hebben, gooi tegelijk met het water er een kipfilet in. Laat deze mee garen totdat je de rest gaat blenden. Haal hem er uit en pluk hem. Klinkt misschien wat gek, maar je als je hem een keer doorsnijd zie je dat er een soort reepjes in de keep zitten. Pluk deze gewoon met je handen tot sliertjes. Dit kan na het blenden weer in de pan, laat in dit geval je soep nog 10 minuten langer opstaan zodat je zeker weet dat de kip gaar is.

 

Comments

comments

2 gedachten over “Romige pompoensoep

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: