Rosbief bonbons

rosbief bonbons - www.foodiemarjan.nlEerder maakte ik al heerlijke zalmbonbons, dat moest natuurlijk ook te doen zijn met rosbief. Doordat je er een mooie bonbon van maakt is het ook erg leuk om te serveren als voorgerecht bij een heerlijk menu.

Ik maak graag gerechtjes die er leuk uitzien maar wel makkelijk te maken zijn. Ook dit is weer zo’n gerechtje en aan de geluiden van mijn gasten te horen smaakte het ook nog eens heel goed!

Wat heb je nodig voor vier rosbief bonbons?

  • vier plakjes rosbief
  • 100 gram carpaccio
  • handje pijnboompitten
  • eetlepel parmezaanse kaas
  • plastic folie
  • handje sla

rosbief bonbons - www.foodiemarjan.nlHoe maak je de rosbief bonbons?

  • Voor iedereen die ook al een keer de zalmbonbons heeft gemaakt, het werkt eigenlijk hetzelfde.
  • Snijd de carpaccio heel fijn zodat het een soort tartaar is.
  • Snijd ook de sla fijn, niet te fijn het moet geen snot worden, maar wel zo fijn dat je het gemakkelijk in de bonbon kunt doen.
  • Mix nu alle ingrediënten door elkaar. (Zorg dat je de pijnboompitjes kort in de pan hebt gebakken, doe dit altijd in een droge pan op laag vuur en schud ze goed heen en weer zodat ze niet aanbakken.) Je kunt er ook nog voor kiezen om een tl pesto door je carpaccio te roeren voor een beetje extra smaak.
  • Knip stukjes folie uit en leg daar een plakje rosbief op. Zorg dat je stuk plastic groot genoeg is om hem straks op te rollen.
  • Schep ongeveer een eetlepel van de vulling op een plakje rosbief.
  • Vouw nu voorzichtig de rosbief over de vulling heen. Pak de folie in de punten en draai dit aan als een soort knapzakje, pers de lucht er goed uit en draai strak aan. Leg nu minimaal een uur in de koelkast.
  • Server met wat verse kruiden zoals peterselie of tuinkers. Je kunt ze serveren op een amuselepel als amuse of op een leuk bordje met wat sla. Je kunt er ook nog wat extra pijnboompitjes en kaas over strooien.

rosbief bonbons - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: