Zelf sambal maken

sambal - www.foodiemarjan.nlEen vriendin vertelde mij dat ze zelf sambal maakte, gezien ik nogal dol ben op pittig eten moest ik dat natuurlijk ook zelf proberen. En ik moet zeggen, als ik eerder had geweten dat dit zo simpel was had ik dit al veel vaker gemaakt. Mijn voorraad was na 1,5 week al weer op dus heb ik al weer nieuwe gemaakt.

Sinds ik namelijk dat zelfgemaakte potje sambal in huis heb staan gebruik ik het door bijna al mijn gerechten. In de soep, door de wokgroente, door mijn salade of op mijn crackers met kaas. De meneer van de Turkse supermarkt zal me nog vaak zien :). Ik kies in deze sambal voor half groene en half rode pepers, maar je kunt natuurlijke iedere soort pepers gebruiken die je wilt!

Wat heb je nodig voor de sambal?

  • 300 gram pepers
  • 1 tl zout
  • 2 el ketjap
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie

sambal - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de sambal?

  • Snijd eerst de kroontjes van de pepers af en snijd ze dan in wat kleinere stukjes. Laat de pitjes gewoon zitten, anders krijg je veel te flauwe sambal.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd die ook wat fijner (hoeft niet heel fijn want het gaat straks in je keukenmachine).
  • Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine en laat deze vrolijk hakken tot alles fijn is.
  • Het hoeft niet helemaal tot snot gemalen te worden, ik vind het lekker als er nog kleine stukjes peper in de sambal zitten.
  • Schep nu het mengsel in een koekenpan en voeg er nog wat olie aan toe als het te droog oogt.
  • Laat dit in de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Schep het tot slot in een bakje en zet het in de koelkast om te bewaren.
  • Mocht je nou minder sambal gebruiken dan dat ik doe, giet dan wat olie op de sambal, zo blijft het afgesloten van de lucht en kan je het langer bewaren!

 

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: