Snelle aubergine salade

Aubergine salade - www.foodiemarjan.nlIn de zomer ben ik altijd dol op salades als avondeten. Na sommige heb ik helaas altijd honger na een uurtje. Maar met deze salade met een hele aubergine heb ik hier geen last van! Ik was trouwens vroeger helemaal geen fan van aubergine  maar ondertussen vind ik ze gewoon echt lekker!

Aubergine zit trouwens ook nog veel met vezels en antioxidanten, waarvan we ondertussen wel weten dat ze gezond zijn. Het feit dat ik zo vol zat zal dus wel te maken hebben met de hoeveelheid vezels in deze heerljike groente! Ik hoop dat jij de salade net zo lekker vind als ik!

Wat heb je nodig voor deze aubergine salade?

  • Zakje veldsla
  • Halve komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • cashewnoten (handje)
  • aubergine
  • zout, peper en knoflook

Groene smoothie detox - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je deze aubergine salade?

  • We beginnen met de aubergine. Snijd deze in lange dunne plakken. Ik doe dit zelf het liefste met een lang mes. Mocht het lastig gaan prik dan eerst met de punt van je mes midden in de aubergine. Ongeveer ter hoogte van hoe dik je je plakt wilt hebben. Daarna snijd je gemakkelijk weer verder.
  • Zet je grillpan op het vuur en zet het vuur hoog aan! Leg hier de plakken aubergine op. Strooi er nu wat olie, knoflook, peper en zout overheen.
  • Kijk voorzichtig of er al strepen van de pan op staan en draai de plakken dan om.
  • Ondertussen kun je de komkommer en de bleekselderij vast in gelijke blokjes snijden. Laat de schil gewoon om de komkommer zitten.
  • Begin nu met een laagje sla op je bord, strooi hier de komkommer en bleekselderij overheen en tot slot een handje cashewnoten.
  • Als de aubergine klaar is laat dit dan heel even afkoelen op een bord, anders heb je gelijk verlepte sla.
  • Zodra de aubergine lauwwarm is kun je hem op je salade doen.
  • Het oogt misschien niet zo, maar hier heb je in je eentje echt meer dan genoeg aan!

 

Eet smakelijk.

Je kunt trouwens ook nog lekker variëren door er bijvoorbeeld wat geitenkaas of feta op te doen!

eetse

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: