Speculaasjes

img_9790-e1447579634260

Als laatste in de reeks van sinterklaas recepten hierbij heerlijke speculaasjes, super leuk om te maken met echte speculaasvormpjes. Maar het kan natuurlijk ook met andere vormpjes of gewoon in ronde koekjes. Succes met bakken!

Wat heb je nodig voor de speculaasjes?

  • 100 gram meel naar keuze (geen amandel)
  • 2o gram kokosbloesemsuiker (of basterd)
  • 50 gram kokosolie (of roomboter)
  • 25 ml melk
  • 2 el koekkruiden
  • 1 tl anijs
  • 1 tl baking soda
  • druppel citroen
  • amandelschaafsel ter garnering

img_9789-e1447579661583

Hoe maak je het?

  • Zet de oven vast op 180 graden aan.
  • Het is bijna onnodig om dit recept te schrijven, want je hoeft alleen de boter te smelten en verder de overige ingrediënten erbij te gooien en tot een glad deeg te kneden.
  • Je kunt het deeg ook al eerder maken en pas uit de koelkast halen als je het wilt gebruiken.
  • Als je geen speculaas plank hebt kun je natuurlijk ook vormpjes gebruiken of gewoon ronde koekjes maken, dat maakt de smaak niet minder!
  • Smeer een beetje eigeel op de koekjes en plak hier het amandelschaafsel op.
  • Na 20 minuutjes in de oven zijn je koekjes klaar!

Geniet ervan!

Bekijk ook eens mijn andere sinterklaasrecepten, kruidnoten, pepernoten, peperkoek en gevulde speculaas.

Comments

comments

6 gedachten over “Speculaasjes

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: