Spinazie ravioli

img_7145-e1432226754985

Het weekend staat weer voor deur, dus leuk om weer eens een recept te proberen wat meer tijd kost. Heb je wel eens zelfgemaakte ravioli gemaakt? Dat is makkelijker dan je denkt en nog eens super lekker ook. In dit geval heb ik ook het deeg een smaakje en een kleurtje gegeven.

Een tijdje terug heb ik gnocchi gemaakt met zoete aardappel. Toen bleek dat dat allemaal reuze meeviel ben ik op zoek gegaan naar nog meer leuke pasta recepten om zelf te maken. In een restaurant had ik wel eens spinazie ravioli op. Dit moest ook zelf te maken zijn en ja hoor, de eerste keer ging het gewoon goed.

Zorg wel dat je even de tijd neemt, want de eerste keer sta je toch wat te vogelen met je handen onder het beslag terwijl je dan tot de conclusie komt dat je de bloem net terug hebt gezet in de kast en je nog een beetje extra op het aanrechtblad wilde doen.

Wat heb je nodig (2 personen)?

Deeg;

  • 100 gram spinazie
  • 150 gram bloem naar keuze
  • 2 eieren

img_7146

Vulling;

  • 150 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • handje Basilicum
  • Snuf peper
  • 3 eetlepels ricotta
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 sjalotje
  • 5 zon gedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas
  • Rucola, optioneel

img_7143-e1432226886550

Hoe maak je het?

  • We beginnen met het deeg. Pastadeeg klinkt heel lastig, maar het valt reuze mee! Wok of kook de 100 gram spinazie gaar. Het moet goed slap zijn anders heb je straks harde delen in je in deeg.
  • Doe dit in je keukenmachine zodat het heel fijn wordt, heb je geen keukenmachine hak dit dan fijn.
  • Doe dit samen met je meel en het eitje in de keukenmachine of mix het met een mixer met deeghaken. Als het een bal wordt stop je met mixen en strooi je wat bloem over je aanrecht.
  • Op het aanrecht kan je de bal nog een beetje door kneden. Plakt je deeg nog heel erg doe er dan wat meer bloem bij, dat kan geen kwaad! Als je de tijd hebt adviseer ik je de bal 2 uur in de koelkast te leggen onder een huishoudfolie. Lukt dit niet kan je ook direct doorgaan. Leg de bal dan toch even koel weg als je de vulling gaat maken.
  • Zorg ook voor de vulling dat je spinazie gaar is, snijd of mix dit fijn.
  • Het uitje en de knoflook kan je even voorbakken, door het garen van de ravioli straks zal je ui niet gaar worden, dit moet dus in de pan. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze tot hij licht bruin wordt.
  • Mix hierna in je keukenmachine alle ingrediënten voor de vulling. Heb je geen keukenmachine kun je de spinazie snijden en de rest met de vijzel fijnmalen. Doe in beide gevallen de ricotta als laatste bij je vulling, anders krijg je de rest minder makkelijk fijn.
  • Nu gaan we de ravioli maken, rol het deeg goed uit op je aanrecht met een deegroller. Druk hier een even aantal vormpjes uit. In het midden doe je een kloddertje van je vulling, let echt op dat het niet te veel is, je ravioli moet wel dicht kunnen. Maak de randjes die vrij blijven een beetje nat en leg hier een ander vormpje op. Druk de zijkanten goed aan en klaar is je ravioli. Herhaal dit tot je deeg op is! Mocht je vulling overhouden gooi dit dan niet weg. Hiermee kun je bijvoorbeeld wat rucola aanmaken en dit gebruiken als bedje voor je ravioli.
  • Zet een/twee pannen met kokend water op en laat hier de ravioli inzakken, doe niet alles te gelijk, dan worden ze niet goed gaar. Je ziet de ravioli gaan drijven, dan is het bijna gaar, laat het dan nog ongeveer 3 a 4 minuten drijven.
  • Proef één stukje of het gaar is, anders kun je ze nog even laten drijven. Hierbij is het heel erg afhankelijk van hoe dik je deeg is, let dus op dat je dit gelijkmatig hebt gerold.

Serveren op een bedje van rucola, met pijnboompjes en wat parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke zelf gemaakte pasta!

img_7147-e1432226953700

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: