Spinaziesoep

img_68831-e1430076557481 (1)

Zoals jullie weten maak ik heel graag soepen, maar een spinaziesoep zat er nog niet bij. Deze mocht ik bij een collega proeven en ik vond het een heerlijk vullend succes. Dus vandaar dat ik er thuis ook mee aan de slag ben gegaan.

Wat heb je nodig?

  • een zak gewassen spinazie, 450 gram
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • vingerkootje gember
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 2 handjes basilicum
  • 3 takjes fijn gesneden tijm

img_6883-e1430076482189

Hoe maak je het?

  • Snijd de uitjes, gember en de knoflook fijn en bak deze in 2 eetlepels olie met alle kruiden in je pan aan.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze ook even aan.
  • Giet dan 1,5 a 2 liter water in de pan en doe hier de spinazie bij tot alles geslonken is.
  • Laat dit een half uurtje pruttelen tot de zoete aardappel zacht is en gooi dan alles in je keukenmachine om het fijn te maken.
  • Hierna kan alles weer terug in de pan, proef of het naar smaak is en of je het niet te dun/dik vindt. Is de soep te dun kook dan nog even door. Is hij te dik voeg er dan nog wat water bij.
  • Serveren kan met een beetje yoghurt en wat zalm, deze kun je ook weglaten om de soep vegetarisch te houden.

img_6874-e1430076504458

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: