Stoofpeertjes in rode wijn

Stoofpeertjes - www.foodiemarjan.nlKen jij iemand die geen stoofperen lust? Ik niet! Stoofperen gebruiken we als groente, maar eigenlijk vind ik het meer weg hebben van fruit. Al ben ik er nog niet achter of deze peertjes nou groente of fruit heet. Maar dat doet er niet toe, ze zijn veel te lekker om je daar druk om te maken.

Vroeger at ik bij mijn oma en moeder vaak stoofpeertjes. Maar zelf maak ik ze veel te weinig. Terwijl ook dit nou niet een recept is waar je een echte keukenprinses voor hoeft te zijn. Het is een kwestie van opzetten en wachten!

De stoofpeertjes doen mij altijd een beetje aan kerst denken. Misschien ga ik deze deze kerst dan ook maar eens maken. Je kunt er voor kiezen ze als ‘groente’ bij je avondeten te eten of als lekker toetje met wat ijs.

Wat heb je nodig voor de stoofpeertjes in rode wijn?

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 750 ml rode wijn
  • 500 ml water
  • 4 kaneelstokjes
  • 2 vanillestokjes
  • 2 tl kaneel

Stoofpeertjes - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de stoofpeertjes in rode wijn?

  • Er zijn 2 manieren, je kiest voor hele peren of voor partjes. Stiekem vind ik de hele altijd erg leuk, dus schil ik het grootste deel en snijd ik er partjes van en bewaar ik een paar hele. Net als bij gewone peren haal je de klokhuizen uit de peertjes.
  • Zet de peertjes in de pan met de wijn, kaneelstokjes en vanillestokjes op het vuur.
  • Gebruik het water om de peertjes goed onder het vocht te zetten, je hoeft het niet helemaal te gebruiken. Als de peertjes maar wel goed onder water staan!
  • Kook de peertjes op een laag vuur in een uur of 3 gaar. Als je ze een dag van te voren maakt en dan de dag erna nog even opwarmt zal je zien dat de dieprode kleur nog mooier is geworden. Je kunt een grote pan maken en er 2 dagen van eten. Stoofpeertjes gaan bij mij namelijk niet zomaar vervelen!
  • Mocht je een mooi toetje willen maken met de hele peren haal ze dan voorzichtig uit de pan. Als je ze alleen aan het steeltje optilt kunnen ze snel kapot gaan. Ik til ze daarom altijd op aan het steeltje en zet ze dan snel op een lepel.

TIP: Per ongeluk heb ik ze een keer met glühwein gemaakt, dat was ook echt heel lekker! Je krijgt het er nog wat warmer van dan van normale peertjes en ze zijn een tikje zoeter.

Eet smakelijk!

Stoofpeertjes - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

2 gedachten over “Stoofpeertjes in rode wijn

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: