Recept voor een suikervrije brownie

Suikervrije brownie

Ik roep altijd bij emoties moet een vrouw chocolade. Bij iedere emotie, ook als we blij zijn! Vandaar dat het nu maar eens tijd was voor een suikervrije brownie! Het was even snuffelen en verzinnen, maar uiteindelijk heb ik na het lezen van wat recepten mijn eigen recept gemaakt!

Wat heb je nodig voor deze suikervrije brownie?

  • 200 gram ontpitte en geweekte dadels (week ze een nachtje ervoor alvast)
  • 50 gram rozijnen geweekt
  • 100 gram gemalen havermout
  • 80 gram amandelmeel
  • 75 gram cacaopoeder
  • 100 gram wortelen, geraspt
  • 1 banaan
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 2 eieren
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel

Suikervrije brownie

Hoe maak je deze suikervrije brownie?

  • Zorg dat je de oven vast aan zet op 180 graden, dan kan je straks als je beslag klaar is de suikervrije brownie gelijk in de oven zetten!
  • Smelt ondertussen de kokos in bakje in een pannetje met heet water. Let op dat er geen water in het bakje loopt!
  • In de keukenmachine kan je de havermout fijnmalen, totdat dit een soort meel is. Als de havermout fijn is kunnen de wortelen er in stukjes gewoon bij, laat dit even goed draaien tot ook de wortelen goed fijn zijn. Je ziet langzaam je beslag oranje worden.
  • Hierna kan je alle overige ingrediënten er in één keer bij doen en gewoon laten draaien tot het een lekker papje is.
  • Ik heb hem in een taartblik 30 minuten in de oven gezet, hij was net een tikkie te gaar, volgende keer doe ik hem 25 minuten. Dan is hij nog lekker smeuïg! Laat hem als je hem uit de oven haalt even goed afkoelen en dan smullen maar!

Je kunt je suikervrije brownie serveren met wat vers fruit. De combinatie van zacht fruit en chocolade is altijd heerlijk. Met een beetje slagroom erbij is het nog lekkerder, maar dat moet je natuurlijk niet te vaak doen. Je bent tenslotte niet voor niets bewust bezig met het bakken van recepten met minder suiker!

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: