Suikervrije wafels met appel

Suikervrije wafels - www.foodiemarjan.nl Ontbijt blijft echt mijn favoriete maaltijd van de dag! Het liefst zou ik de hele dag wafels, ontbijttaartjes en pannenkoeken eten. En laat ik dat nou gewoon kunnen doen! Als je maar de juiste ingrediënten gebruikt! Daarom probeer ik ’s morgens toch echt op tijd uit bed te komen om dan de tijd te nemen voor een heerlijke ontbijtje. In dit geval heerlijke suikervrije wafels!

Wafels zijn vooral bekend als van die lekkere Brusselse, met veel slagroom, klontjes suiker er in en het liefst ook nog in de chocolade gedoopt. Nu klinkt dat heerlijk, maar als je daarmee gaat ontbijten dan is het einde zoek. Maar gelukkig zijn er vele varianten die je gewoon als ontbijt kunt eten en die dan ook nog eens voeden in plaats van allen vullen!

Als je eenmaal een wafelijzer hebt is het bakken van wafels een eitje! Heb je nou geen wafelijzer? Niet getreurd want je kunt van ieder wafelbeslag dat je tegenkomt gewoon pannenkoeken bakken!

Wat heb je nodig voor deze suikervrije wafels?

  • 60 gram havermout (meel)
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 geraspte appel
  • 75 ml water
  • 75 ml yoghurt
  • 1 ei
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 handen rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • druppel citroen

Suikervrije wafels - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de suikervrije wafels?

  • Begin met de havermout, meng deze als eerste in je keukenmachine tot een soort meel. Je begint hiermee omdat je keukenmachine nu nog droog is, als je dit later pas doet lukt het niet meer om de havermout goed fijn te krijgen.
  • Rasp daarna de appel, je kunt deze gewoon met schil en al raspen, hier merk je echt helemaal niks meer van na het bakken van de suikervrije wafels!  Het kan met de hand, maar gelukkig heb ik een keukenmachine die de appel voor me wil raspen :).
  • Hierna kunnen eigenlijk zonder bepaalde volgorde alle overige ingrediënten er in. Gebruik je een keukenmachine met een mes dan moet je de rozijntjes er later met de hand doorheen doen. Heb je er eentje met een klopper dan mogen ze er gelijk al door. In die met het mes worden de rozijntjes namelijk kapot gemaakt en dat wil je niet!
  • Leg per wafel vormpje een klodder beslag in het bakje. Ik doe ze niet te vol, hierdoor hebben ze wat ruimte om op te zetten en worden ze wat minder zwaar. Stiekem vind ik de vorm van de wafels ook veel leuker als ze niet helemaal vast geperst in de vorm zitten. Maar ieder zo zijn voorkeur!
  • Even geduld en klaar zijn de wafels!

Suikervrije wafels - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

2 gedachten over “Suikervrije wafels met appel

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: