Swap: amandelmeelcrackers

Deze maand mocht ik koken van de blog van Eet het beter! #blijmee Want stiekem ben ik wel een beetje fan van Annemieke.

Annemieke maakt namelijk heerlijke en makkelijke recepten voor het hele gezin. En daarnaast is het ook nog eens echt een leuk mens! Dus volg haar vooral op instagram zodat je niets hoeft te missen. Mocht je afvragen hoe je haar foto’s herkent op je tijdlijn als je er snel doorheen gaat? Haar rood wit geblokte servetten! Op heel veel van haar foto’s zie je deze terugkomen.

Op haar blog geeft ze zelf ook heel duidelijk aan graag ook gezond te willen koken voor haar gezin en haar kinderen te willen laten zien dat gezond eten gewoon heel lekker is! Omdat ik bijna geen brood meer eet zocht ik een goede vervanger, want beleg vind ik wel heel lekker. En laat Annemieke nou net een recept voor crackers op haar blog hebben staan.


Op de een of andere manier mislukte crackers altijd bij mij, maar deze kan ik zelfs maken! Natuurlijk deed ik een kleine aanpassing op het recept, maar de basis bleef hetzelfde.

Ik maakte hier twaalf grote crackers mee, maar je kunt ook kiezen on kleintjes te maken en ze te gebruiken als toastjes.

Wat heb je nodig voor de amandelmeelcrackers?

  • 150 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijnzaad
  • Flink snuf zeezout

Hoe maak je de amandelmeelcrackers?

  • Warm de oven alvast voor op 175 graden.
  • Meng nu alle ingrediënten voor de crackers door elkaar, ik roerde dit eerst met een vork en daarna ging ik met de hand verder.
  • Maak een flinke bal van het deeg en leg deze op een vel bakpapier. Leg hier een vel bakpapier op en rol net zo lang tot je een dunne plak deeg hebt.
  • Snijd deze bij tot de maat die je wilt en maak met de restjes een nieuwe bal totdat je geen deeg meer over hebt.
  • Nu kunnen de crackers de oven in. In ruim tien minuten zijn ze gaar. Bewaar ze in een doosje en gebruik wanneer nodig.
  • Erg lekker met hüttenkäse en een beetje tuinkers!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: