Swap; Arretjescake

IMG_9886b

Deze maand mocht ik koken van de blog van Marjolein, via de wordpressapp kijk ik super vaak op haar blog voor studenten. Het gekke is dat ook nog nooit op haar nieuwe blog was geweest.

Het leuke is dus dat ik nu met dan aan deze foodblogswap eindelijk op haar nieuwe site ben geweest en die dus veel vaker ga bekijken. Deze maand werd het voor mij de arretjescake  van haar site Equileven.nl. Het heeft wat weg van de dadeltaart die super vaak maak. De arretjescake viel hier dan ook goed in de smaak en vrijdag ga ik hem gewoon nog een keer maken!

Foto’s van een arretjescake maken is zo makkelijk nog niet, vrijdag probeer ik het nog een keer. Maar de smaak is echt goddelijk!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram mariakoekjes (je kunt ook voor suikervrije gaan)
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 klein kopje sterke koffie
  • 75 gram roomboter of kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 eetlepel kaneel

Hoe maak je hem?

  • Begin met de koekjes en breek deze in stukjes.
  • Smelt in een pannetje de boter, doe hier de chocolade en de koffie bij. Roer dit goed door tot alles zacht is.
  • Doe dan de kaneel en het vanille-extract er bij.
  • Tot slot je koekjes er even goed door roeren en je kan alles in een vorm doen. Zorg dat je hier wat folie in doet zodat je hem er achter gemakkelijk uit kunt halen.
  • Volgens Marjolein is hij na 4 uur in de koelkast goed hard, ik heb hem er een nachtje laten staan. Bewaar hem hierna ook koud, want hij smelt best snel!
IMG_9888
Arretjescake!

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: