Swap: broodmancha

IMG_06085
Het leuke van de foodblogswap is dat je op blogs van andere bloggers komt en daar recepten vindt waar je nog nooit van gehoord hebt. Zo ook deze broodmancha.

Ellousia heeft een blog vol met heerlijke baksels, want dat is wat ze het liefste doet, bakken! Haar tweede passie is koken, dus ook daar zijn heerlijke recepten van terug te vinden. Nu bak ik zelf eigenlijk nooit broodjes, een mooi moment om dat nu eens te proberen, vandaar dat ik koos voor deze broodmancha. Het idee van de swap is dat je het recept van de ander ietsjes anders maakt. Ik heb in dit geval gekozen voor een ander soort meel en een andere vulling.
Heerlijke broodmancha
Heerlijke broodmancha
Wat heb je nodig;
  • 225 gram volkoren meel
  • 1 tl bakingsoda en een paar drupjes citroen
  • snufje zout en peper
  • 1.5 el olie
  • 125 ml lauwwarme melk
  • 50 ml water
  • sesamzaadjes
Voor de vulling;
  • 100 gram geitenkaas
  • 75 gram uitgebakken spekjes van de vegetarische slager (kan ook met gewoon spek)
  • 25 gram pijnboompitjes

Hoe maak je het?

  • Zet de oven alvast aan op 180 graden.
  • Meng ondertussen je meel, bakingsoda, citroen, zout, peper en olie door elkaar.
  • Giet hierna alle melk er bij en langzaam het water. Het water doe je niet in één keer, voel of je deeg te droog is en zo ja doe er dan net zo lang water bij tot je het makkelijk kunt kneden.
  • Dek je deeg even af en begin aan de vulling.
  • Rooster de pijnboompitjes in een pan en doe ze daarna in een bakje.
  • Bak nu de spekjes uit en meng dit met je pijnboompitjes.
  • Snijd de geitenkaas fijn en doe dit bij de pijnboompitjes en spek.
  • Rol nu met een deegroller je deeg uit en snijd hier lange repen van ongeveer 5 cm van.
  • Doe de vulling in het midden van de reep en knijp de randen dicht.
  • Rol op, met de naad naar binnen en doe dit in de oven. Ik had ze in mini taartblikjes gedaan zodat de rol geen eigen leven zou gaan leven.
  • Na 30 minuten in de oven is je brood klaar! Smullen maar!
Gevuld met geitenkaas, spek en pijnboompitjes!
Gevuld met geitenkaas, spek en pijnboompitjes!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: