Swap: ceviche met graatnaatappel en peper

IMG_3555bAl maanden, gerust jaren roep ik dat ik dit  gerecht een keer ga maken. Maar tot op heden heb ik het nog steeds niet gedaan. De foodblogswap van deze maand was dan ook een goede reden om het wel te maken! Wat, denk je misschien? Ceviche!

Het idee voor dit recept komt van Ongewoon Lekker. Zeker moeite om een keertje te bezoeken. Want haar site staat echt vol met prachtige foto’s. Ceviche zegt je misschien nog niks.  Naast dat Jody dol is op koken (en drinken) schrijft ze op haar blog over de reizen di ze maakt. Haar blog zegt het eigenlijk al, ze laat je kennis maken met ongewone dingen die heel lekker zijn.

Nu weer terug naar ceviche. Het is eigenlijk de garingswijze. Je bakt de vis niet in de pan, maar laat het garen in zuur. Ik doe ook vaak zuur bij bijvoorbeeld kip om het zo malser te houden. Ik koos voor een stevigere vis dan Jody, daarom moest hij bij mij 4/6 minuten garen. Je kunt het eigenlijk met heel veel soorten vis doen, binnenkort probeer ik het eens met een andere soort.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 100 gram kabeljauw
  • sap van 3 limoenen
  • 1 verse rode peper
  • 3 lepels granaatappelpitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • peper en zout naar smaak

IMG_3555

 

Hoe maak je de ceviche?

  • Het is een super snel recept, maar je moet wel alles vooraf klaar maken.
  • Snijd de peper alvast fijn, haal de zaadlijsten en de zaadjes er goed uit.
  • Pers de limoenen uit en doe het sap vast in een schaal.
  • Doe hierbij het uitgeperste teentje knoflook, je rode peper en een paar snufjes peper en zout.
  • Snijd de bosuitjes alvast fijn, maak dunne reepjes want je gaat het rauw gebruiken.
  • Zorg dat je de pitjes van de granaatappel alvast klaar hebt staan. Mocht je het gedoe met een granaatappel niet willen kies dan voor diepvriespitjes.
  • Snijd nu de vis in dunne plakjes en leg dit in je limoensapje. Zet dit 4/6 minuten in de koelkast. je vis moet er gaar uitzien voor je hem serveert, neem even een hapje als je twijfelt.
  • Schud de vis uit en server op een mooi bord met het bosuitje en de granaatappelpitjes. Ik vis nog wat peper uit het sap om het gerecht een beetje pit te geven. Snufje zout erover en serveren maar!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: