Swap; citroencake

swap-cake-2-e1446629902549

Vertraging is het woord deze week, vertraging met het vliegtuig, vertraging met bakken, vertraging met wat verplichtingen en tot slot ook nog een mislukte cake ;). Eigenwijs als ik was probeerde ik dit recept totaal om te bouwen en soms moet je dat gewoon niet doen met dingen die lekker zijn. Dus hierbij het recept voor deze foodblogswap.

Iedere keer weer blijkt het kiezen van een recept totaal geen probleem. Deze keer zag ik een citroencake staan en laat mijn vriend nu dol zijn op citroenijs, dan moet cake toch ook wel in de smaak vallen en dat deed hij zeker.

Ik mocht koken van de blog van Annelies. Ben je dol op bakken kijk dan eens op haar site. Want die staat echt vol met de één na de andere heerlijke cake. Omdat ik dit weekend nogal ziek ben geweest van iets verkeerds dat ik had gegeten durfde ik niet haar prachtigste taarten te maken, want ik wist niet of mijn maag dat al kon hebben. Maar ik ga zeker nog een keer terug naar haar blog, want kijk deze heerlijke cheesecake, het water loopt me in de mond. Misschien wel een leuk recept voor kerst? Hmmmmm!

Maar hier dan het recept waar ik voor heb gekozen!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram boter
  • 100 gram palmsuiker
  • 4 eieren
  • 85 gram havermout (fijngemalen tot meel)
  • 225 gram amandelmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakingsoda
  • 4 el appelmoes
  • Sap van 1 citroen (+ de geraspte schil)
  • Sap van 1 limoen (+ de geraspte schil)

img_9692-e1446629947151

Hoe maak je hem?

  • Zet de oven vast aan op 180 graden.
  • Begin met de boter en olie te smelten, dit kan in een kopje in een pan met kokend water.
  • Giet dit daarna bij de suiker en appelmoes en klop dit tot je een dikke massa krijgt.
  • Hierna klop je 1 voor 1 de eieren door je beslag.
  • Voeg nu het amandelmeel en je havermout erbij. Ik doe de havermout vooraf in mijn keukenmachine om het fijn te malen tot een meel.
  • Pers de citroen en limoen uit en rasp de schil er ook doorheen. Meg dit door je cake beslag heen.
  • Tot slot nog even de bakingsoda, snufje zout en het vanille extract erdoor.
  • Doe de cake in je beboterde vorm en zet deze ongeveer 45 minuten in de oven, check met een satéprikker of de binnenkant al droger begint te worden. Is dit het geval dan mag de cake uit de oven.

Smullen maar! Annelies, dank voor het lekkere recept!

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: