Swap; crackers

img_7361-e1433101082979

Het is ondertussen een maandelijks item op mijn blog, de foodblogswap. Deze keer heb ik gekozen om een redelijk simpel recept te maken, crackers. Tot nu toe was het me nog niet gelukt om er eentje te maken die helemaal naar mijn zin was. En nu heb ik het juiste recept!

Ik mocht koken van de blog van Louise; ‘Welkom in mijn keukenatelier waar passie voor eten, koken en bakken samenkomen met creativiteit.’ Passie bij Louise begon al als klein kind toen ze ze haar oma in haar atelier kon vinden zoals opa dat noemde. Het atelier verwijst ook nog naar haar schilderkunsten. Op haar blog kan je namelijk ook schilderijen vinden die allemaal iets te maken hebben met eten. Louise is echt een creatieve dame!

Lavosh Crackers van Louise

Wat heb je nodig?

  • 65 gram bloem
  • 25 gram meel
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el chia
  • 1 el komijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 4 el water
  • snufje koriander
  • snufje zout

Hoe maak je ze?

  • Dit kan niet misgaan! Verwarm de oven vast voor op 165 graden.
  • Doe alle droge producten in een bakje en meng dit alvast.
  • Meng dan het water en de olie en voeg dit hierna bij je droge mengsel.
  • Roer dit door tot het allemaal gemixt is kneed het deeg dan nog even na met je handen.
  • De tip van Louise is om tijdens het uitrollen van het deeg je aanrecht in te vetten met wat olijfolie. En dit helpt! Met dunne crackers had ik altijd moeite met het uitrollen. Nu niet meer! Rol je deeg zo dun als je kunt en snijd er dan repen van.
  • Bak ze in ongeveer een kwartiertje goudbruin.

Naast de heerlijke dunne heb ik ook wat dikkere crackers gemaakt om ze te besmeren met humus en eiersalade. De zaadjes/kruiden kun je naar eigen wens wisselen.

image1compr
De heerlijke dunne crackers van Louise
img_73611-e1433101174406
Ik maakte ze wat dikker om te beleggen
Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: