Swap; dadeltaart met karamel

img_8338-e1438322213570

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van culi-sandra; “Er bestaan geen slechte recepten die beginnen met ‘snijd een ui en een teen knoflook fijn en fruit deze even aan.’”

Toch koos ik niet voor een recept van haar dat begon met een ui. Maar voor een recept met een karameltopping. Maar omdat ik niet graag met suiker bak probeerde ik het recept iets aan te passen. Na wat rondsnuffelen op internet kwam ik op het idee om de karamel van appelsap te maken. En ik moet zeggen, dat het was het proberen zeker waard.  Op de blog van Sandra vind je naast heerlijke recepten ook recensies over hotspots en kant en klaar producten. Zeker een blog om een keertje rond te neuzen. Maar ik ging voor de dadeltaart. Het idee van de swap is dat je het recept eigen maakt en dat heb ik ook zeker gedaan.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram dadels
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram kokosolie (mag ook gewone boter)
  • 50 gram yoghurt
  • 200 gram tarwe bloem
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • druppeltje citroen of limoensap
  • 2 tl kaneel
  • 1 fles troebele appelsap
  • 2 el kokosolie
  • 50 gram noten (ik had cashewnoten)

img_8341-e1438322243973

Hoe maak je het?

  • Begin met de appelsap, doe deze in een pannetje en zet het vuur langzaam aan. Zorg dat het zachtjes pruttelt maar dan ook echt heel zachtjes.
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snijd de dadels in blokjes en doe deze in een pannetje met water zodat ze net onder staan. Laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de dadels lekker zacht zijn.
  • Doe de dadels hierna in de keukenmachine met alle ingrediënten behalve de 2 el kokosolie, de noten en de appelsap laat je ook gewoon in de pan.
  • Als alles goed fijn is doe je het in je vorm, ik heb een ovenschaal gebruikt en daar een stukje bakpapier in gedaan. Na 40 minuten was mijn taart klaar, dit kwam doordat ik hem wat dikker heb gemaakt dan het origineel.
  • Blijf roeren in de appelsap tot het echt plakkerig wordt en doe er dan nog 2 el kokosolie door. Giet het dan over je taart heen, strooi hier tot slot je nootjes in en klaar! Je kunt bij de karamel ook nog wat kaneel en/of zout doen, net wat je zelf lekker vindt!

img_83381-e1438322353675

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: