Swap: flammenkuchen

IMG_6589Het idee van de foodblog swap is dat je een recept van een ander iets aanpast. De laatste keren lukte mij dat niet echt omdat de recepten precies zo waren zoals ik ze wilde maken. Maar dit keer was het wel tijd om het recept aan te passen, niet omdat het slecht was, maar omdat ik minder koolhydraten eet.

Een tijdje terug maakte ik al broodjes van bloemkool, dit recept staat nog niet online. Wel op mijn instagram trouwens :). Een goede reden om deze flammenkuchen te proberen maar dan met als basis bloemkool. Eerder mocht ik ook al koken van de blog van de Zoete Inval. De koekjes die ik toen maakte vielen hier thuis goed in de smaak! Laten we hopen dat de flammenkuchen net zo’n succes is!

Wat heb je nodig voor de bodem?

  • 50 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 25 gram kaas
  • 400 gram bloemkool

Wat heb je nodig voor de topping?

  • 125 peperoni
  • paprika en champignons
  • 2 grote eetlepels crème fraîche.
  • 2 handjes strooikaas
 IMG_6592

Hoe maak je de flammenkuchen?

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Hak de bloemkool in je keukenmachine fijn en doe hier de overige ingrediënten voor de bodem bij.
  • Maak een aantal flammenkuchen van dit deeg en doe deze 15 minuutjes in de oven.
  • begin ondertussen aan het beleg van de flammenkuchen .
  • Snijd de paprika en champignons fijn in kleine blokjes.
  • Als de pizza’s 15 minuten in de oven hebben gezetten beleg je ze met een lepeltje crème fraîche, hierop de paprika en champignons tot slot de peperoni en kaas.
  • Zet de pizza’s nog 15 minuten in de oven en serveren maar, kijk wel even of ze goed zijn. Het is soms per oven verschillend hoelang iets er in moet. Wees trouwens voorzichtig met serveren, ze zijn wat brosser dan een normale flammenkuchen .
  • Het blijft altijd heerlijk met een beetje rucola sla er op!

Eet smakelijk weer!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: