Swap; gepofte venkel knoflooksoep

soep1

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en mocht koken van de site van Jody. Jody heeft een kookblog vol met heerlijke recepten en drank ;). Ze is zelfs bezig om een wijnbevret te halen. Dan ben ik maar een nep wijnliefhebber!

Ondertussen is jullie vast al opgevallen dat ik dol ben op soep! Maar dit recept zou ik zelf nooit verzonnen hebben, een gepofte knoflooksoep. Nu ging het eerst al mis en had ik ontplofte knoflook. Alvast een tip dus, snijd echt het bovenkantje van de knoflook bol er af anders ontploft hij en zit je hele keuken onder. Ik was namelijk zo eigenwijs om dat niet te doen en deed mijn oven la op en prikt in de knoflookbol. Je raad het al, de knoflook spoot door de keuken en mijn vriend kon het uit mijn haar plukken!

In het originele recept gebruikt Jody aardappel, nu had ik van de week venkel zien liggen en vond dat ik daar eigenlijk maar eens moest koken, mijn soep werd dus een venkel knoflooksoep.

Wat heb je nodig?

  • 1 bol knoflook (of 4 van die kleine bolletjes)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 venkel
  • 1 flinke rode ui
  • handje selderij (het kruid)
  • yoghurt
  • olijfolie

IMG_0898

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bovenkant van je knoflookbol(letjes) en wikkel ze in aluminiumfolie in de oven. Het voordeel van kleintjes is dat ze op deze manier na 20 minuten al klaar zijn. Heb je een grote bol kan het een uur duren.
  • Omdat ik geen zin had om lang te wachten op mijn eten ben ik de soep ook alvast gaan maken.
  • Snijd de ui in fijne blokjes en fruit dat in je pan met wat olie aan.
  • Snijd daarna de venkel en roer deze ook even door de pan.
  • Voeg nu een halve liter water en de bouillonblokjes toe en laat dit even pruttelen totdat de venkel goed gaar is. Dit duurte bij mij ongeveer 20 minuten. Hoe fijner je het snijd hoe sneller het klaar is!
  • Ondertussen is de knoflook klaar en kan deze, zonder het schilletje! bij je soep. Voor de smaak is het nog lekkerder als je hem na het poffen bij je uitje mee fruit in de pan. Maar qua planning is dat niet altijd haalbaar als je net uit je werk komt.
  • Voeg nu ook het handje selderij toe en laat het nog even doorkoken.
  • Doe nu alles in je blender en mix tot een egale soep.
  • Bij het terug doen in de pan spoel de blender altijd even na en voeg ik dat water toe tot er weer een halve liter soep in de pan zit. Nog even doorwarmen en klaar is je soep!
  • Heerlijk met een kloddertje yoghurt en een blaadje selderij ter garnering! Ik denk dat het ook heel lekker is met gerookte zalm, maar dat heb ik nog niet getest!

 

 

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: