Swap: gevulde appel

gevulde appel - www.foodiemarjan.nl‘An apple a day keeps the doctor away’ in het kader daarvan, waarom begin je de dag niet met een heerlijke gevulde appel? Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van SlowFoody.nl en koos ik deze heerlijke ontbijtappel.

Hilde geeft het zelf al aan op haar blog, als je een recept maakt, maak dit dan eigen door iets aan te passen. En dat is nou net het idee van de swap. Vandaar dat ik wat kleine aanpassingen heb gedaan in het originele receptoriginele recept.  De liefde voor eten is Hilde met de paplepel ingegoten. Haar moeder kookte de meeste diverse gerechten en Hilde doet dit ook nog steeds. Haar site staat vol met lekkernijen om eens te proberen. Maar gezien ik echt een ontbijtjes fan ben koos ik voor de ontbijtappel. Bijkomend voordeel is  dat je deze gemakkelijk voor 1 persoon kunt maken.

Wat heb je nodig voor de gevulde appel? (1 persoon)

  • 1 appel
  • 1 eetlepel havermout
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel
  • 1 eetlepel pistachenoten of andere noten naar smaak
  • 1 eetlepel rozijnen
  • dun plakje boter
  • theelepel honing

gevulde appel - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de gevulde appel?

  • Zoals gewoonlijk beginnen we met de oven, verwarm deze alvast voor op 180 graden.
  • Gezien ik geen appelboor heb, heb ik voorzichtig met een mesje en een lepel de appel hol gemaakt. Snijd eerst rond het steeltje een piramide uit de appel. Hierna kan je met wat snij en hakwerk het klokhuis er ook uit snijden. Let op dat er wel een bodem in blijft. Hierna heb ik de appel nog wat verder uitgehold om er zo wat mee vulling in te kunnen doen.
  • Meng de droge ingrediënten voor de vulling door elkaar. De nootjes kun je wat fijn hakken zodat je niet met hele noten in je appel zit. Roer dit goed door elkaar. Alleen de boter en honing houd je nog apart.
  • Schep nu de vulling in de appel, druk het wat extra aan zodat alles er in past.
  • Zet de appel in een kleine ovenschaal en druppel er voorzichtig een beetje honing overheen. Leg tot slot bovenop de vulling het plakje boter.
  • De appel kan nu ongeveer 30 minuten in de oven totdat hij gaar is. Serveer met een beetje Griekse yoghurt en kaneel.

Volg je me al op facebook? Dat zou ik heel leuk vinden!

 

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: