Swap; kapsalon

kapsalon-e1434798084537

Toen ik nog wekelijks, zeg 2x in de week ging stappen stond hij standaard op het menu, de kapsalon. En dan niet de variant die ik nu ging maken, maar gewoon met varkensvlees, vette patatten en een kledder kaas, om over de liters knoflooksaus nog maar niet te spreken.

Ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken wat ik van de blog van She Likes Bento ging maken. Cynni heeft twee blogs, ik heb al moeite er één bij te houden en diverse interesse. Het leuke is dat ze net als ik dol is op gezond koken met veel verse groenten, waarbij zij neigt naar vegetarisch en ik met regelmaat nog vis en vlees gebruik. Vandaar dat ik haar recept wat heb aangepast! Het originele recept is hier te vinden.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 75 gram rundergehakt
  • 1 bosuitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 gesneden tomaat
  • 1 sjalotje
  • halve paprika
  • 4 champignons
  • griekse yoghurt
  • geraspte kaas
  • sla naar keuze
  • zout
  • peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • bieslook

Hoe maak je het?

  • Snijd de zoete aardappel in patatten en kook deze tien minuten in kokend water. Zet ondertussen de oven op 200 graden. Spoel de frieten goed af en dep ze desnoods even droog. Klein beetje zout en olie er op en na 10 a 15  minuten in de oven en ze zijn gaar.
  • Snijd een teentje knoflook, een halve rode paprika, sjalotjes, champignons en de bosuitjes fijn.
  • Bak in een koekenpan wat olie met de kruiden voor (kerrie, paprika, peper) zo trekt de smaak goed in de olie. Doe hierna de fijngesneden groenten en kruiden van de vorige stap en het gehakt hierbij. Bak dit tot het gaar is.
  • Neem een ovenschaaltje en leg onderin de zoete aardappel frieten en datop het mengsel van vlees.
  • Snijd ondertussen de sla en tomaat in plakken en leg dit in laagjes erop. Strooi daar de kaas over en het kan in de oven. Na een paar minuten onder de gril is het gaar. Gebruik echt de gril en niet de oven anders heb je hele slappe sla.
  • Snijd nog een teentje knoflook fijn en meng dit met 2 grote eetlepels Griekse yoghurt. Doe er nog wat bieslook, snufje zout en een beetje peper doorheen en je hebt je eigen knoflook saus.
  • Serveer je kapsalon met het bakje knoflook saus erbij.

img_7552

Fastfood uit eigen keuken, dat kan toch niet slecht zijn 😉

img_7541 img_7542 img_7543 img_7544 img_7548

 

Comments

comments

2 gedachten over “Swap; kapsalon

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: