Swap; Marokkaanse kip

turksekip

Dit keer in de foodblogswap een recept wat iets verder bij mij vandaan staat, een Marokkaans recept. En ik moet zeggen ik ga vaker Marokkaans eten. De smaak was verrassend en super lekker, de kip was onwijs zacht en heerlijk bij een beetje rijst.

Ik mocht iets uitkiezen van de site van Cathelijne. Een site vol met mooie foto’s en recepten waar ik nul ervaring mee had. Dat is nou ook het leuke van de swap, dat je iets gaat maken wat je normaal niet eet. Naast haar mooie site is Cathelijne zelf een heel mooi en bijzonder mens. Haar creativiteit zie je terug in het eten en het ontwerp van haar site. Daarnaast is het bijzonder om te lezen dat ze draagconsulent is. Tot de dag van vandaag had ik daar nog nooit van gehoord, maar hierbij krijg je adviezen hoe je draagdoeken voor je kindje moet knopen. Wil je meer weten over waarom mensen een kindje in een draagdoek dragen kan je hier meer informatie vinden. Daarnaast is ze ook nog druk met het ontwerpen van onder andere kleding voor kinderen. En zo kan ik nog wel even doorgaan, stil zitten zal er voor Cathelijne niet bij zijn! Maar nu naar het recept, wat echt heerlijk was. Helaas kon ik niet aan alle ingrediënten komen, dus heb ik het verplicht wat moeten aanpassen, waarbij ik heb geprobeerd de smaak zo passend mogelijk te houden. Je kunt trouwens vers door in een potje vervangen en uit een potje door vers, kijk gewoon wat je in je kastje hebt staan.

Wat heb je nodig?

  • 700 gram kippenpootjes
  • 2 uien, gesneden
    300 gram wortel in plakjes
  • 300 gram courgette in plakjes
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • mespuntje saffraandraadjes (ik had het toevallig bij de Lidl vandaan)
  • 2 theelepels gesneden gember
  • 1 theelepel peper
  • 1 kaneelstokje 
  • 150 gram groene olijven
  • 2 theelepels zeezout
  • olijfolie
  • 600 ml water
  • 2 theelepels koriander
  • half bosje peterselie, fijn gesneden
  • handje zilveruitjes (Het originele recept bevat ingemaakte citroen, dat kon ik nergens vinden dus was mijn aanname dat de smaak hiervan wat zuur zou zijn, vandaar de zilveruitjes als vervanger.)

img_6521-e1427554734438

Hoe maak je het?

  • We beginnen met de marinade voor de kip, deze dient namelijk nog een uur even in de koelkast te trekken, je kan het ook ’s morgens al klaar zetten, dan hoef je het ’s avonds alleen maar uit de koelkast te halen en in de pan te gooien.
  • Doe het sap van de citroen, met de knoflook, peper, zout, peterselie, koriander, 2 eetlepels olijfolie en de saffraan bij elkaar, als je geen saffraan hebt blijft het recept ook lekker!
  • Doe vervolgens de kip er bij en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
  • Als je de ui, wortel en courgette nog niet gesneden hebt doe dat dan nu.
  • Vlak voordat je de kip uit de koelkast haalt kan je beginnen de ui aan te bakken in een pan, gebruik hier een zware vleespan voor met een deksel. Bak de ui in wat olie.
  • Als de ui wat glazig wordt kan de wortel erbij en ietsje later de courgette.
  • Leg op dit mengsel de kip en overgiet dit met water tot de pootjes half onder water staan.
  • Steek het kaneelstokje in het midden en druk deze even goed onder, de olijven kan je gewoon over de kip heen gooien, ook die wel een beetje onder water drukken, dan mengen alle smaken goed.
  • Nu het deksel op de pan en 2 uur wachten maar! Zet de pan op een klein vlammetje zodat het lekker kan pruttelen. Bij mij bleef er veel vocht in de pan, dus na de 2 uur heb ik de pan nog even op laten staan totdat de saus wat ingedikt was. Tot slot even de uitjes erdoor roeren en klaar is je gerecht.
  • Serveer met een beetje rijst en smullen maar, de kip is boterzacht!

img_6526-e1427554788845

Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: