Swap: naanbrood

naabrood - www.foodiemarjan.nlBrood uit een pan, dat had ik eigenlijk nog nooit gemaakt totdat ik voor de foodblogswap op de blog van Esther kwam. Esther blogt allerlei lekkere recepten op OutMijnKeuken. Waarbij ze probeert om deze zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken. Dit doet ze door recepten simpel te houden en ingrediënten te gebruiken die makkelijk voor handen zijn voor iedereen.

Naast dat ze heerlijke recepten plaatst blogt ze ook over boeken, bereidingswijzen en ingrediënten, zeker de moeite om eens op haar blog te kijken! Ik koos dus voor het naanbrood of flatbread, net hoe je het noemen wilt.

Normaal doe ik bij de swap altijd wel aanpassingen in het recept, nu heb ik alleen wat extra komijn toegevoegd omdat ik eerst eens wilde weten of dit recept me zou lukken. Ik heb nu al zin om het nog eens te proberen, maar dan met een andere meelsoort.

naabrood - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor het naanbrood?

  • 200 gram speltbloem
  • 75 gram Griekse yoghurt (of andere yoghurt naar keuze)
  • 2 el sojamelk (of andere melk naar keuze)
  • 40 ml olijfolie
  • 2 tl Ras el Hanout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • el komijn

Hoe maak je het naanbrood?

  • Meng het zout met je bloem, bakpoeder en de Griekse yoghurt door elkaar. Ik deed dit eerst even met een vork zodat ik niet gelijk onder de yoghurt zat. Hierna kneed je dit met je handen tot een mooie bal. Omdat mijn deeg niet zo wilde plakken voegde ik er nog 2 el sojamelk aan toe. Nu is eigenlijk het grootste gedeelte van dit recept al klaar.
  • Meng de olie met de Ras el Hanout goed door elkaar, zodat er geen klontjes in zitten.
  • Verwarm nu de pan, dit kan een koekenpan zijn, maar met een grillpan is het effect van het brood nog leuker.
  • Ik maakte van deze hoeveelheid deeg twee kleine broodjes, je kunt natuurlijk meer gebruiken als je meer eters hebt.
  • Maak twee bollen van het deeg en rol deze uit, ik doe dat altijd op een bakpapiertje zodat niet mijn hele keuken plakt.
  • Smeer één van de zijde van de broodjes alvast in met het oliemengsel en strooi hier wat kummel overheen. Leg ze met de besmeerde zijde in je pan. De andere zijde kun je insmeren als het broodje in de pan ligt.
  • De eerste zijde van mijn broodje was in 4 minuten gaar, de tweede zijde ging ietsje sneller, ongeveer 2 a 3 minuten.
  • Serveer de broodjes bij een BBQ of gewoon als voorafje met een lekkere dip. Ik maakte een simpele dip van Griekse yoghurt, zout en basilicum.

naabrood - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

4 gedachten over “Swap: naanbrood

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: