Swap: pindakaas fudge

pindkaas fudge - www.foodiemarjan.nl

Ook deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap en mocht koken van de blog van Slowfoody! Eigenlijk wel grappig wat haar site zelf is ook volgens het concept van de swap. Ze adviseert de makers van haar recepten standaard iets aan te passen in het recept. Niet omdat ze volgens haar niet goed zijn, maar omdat je zo het recept ‘eigen’ maakt.

Maar dan komt altijd het lastige moment, iets kiezen van een site vol heerlijke recepten. Ze heeft namelijk erg veel lekkere baksels op site staan. Maar omdat ik echt pindakaas verslaafd ben ging ik voor de pindakaas fudge!

Natuurlijk paste ik wat aan het recept, Hilde maakte het recept met gecondenseerde melk en witte chocolade. Ik verving dit door kokosolie en donkere chocolade.

Wat heb je nodig voor de pindakaas fudge?

  • 250 gram pindakaas
  • 75 pure chocolade
  • 120 gram kokosolie
  • 1 tl vanille
  • 200 gram pinda’s

pindkaas fudge - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de pindakaas fudge?

  • We beginnen met de pindakaas en de kokosolie. Zit een pan op het vuur met een laagje water, als het water warm is zet je een vuurvast schaaltje in de pan. Het water hoeft niet hard te koken want dan spettert er water in je schaaltje. Voeg hier de pindakaas en olie aan toe en laat dit rustig smelten. Roer dit zachtjes door.
  • Als dit goed gesmolten is voeg er dan de vanille en de pinda’s aan toe. Roer dit nog even door.
  • Schenk nu de helft van dit mengsel in een harde vorm, beleg deze vorm eerst met bakpapier zodat je de fudge er straks makkelijk uit kunt halen. Ik koos voor een kleine ovenschaal. Zet dit mengsel in de vriezer zodat het wat op kan stijven.
  • Zet de rest van de pindakaas fudge terug in het water en voeg hier de chocolade aan toe. Roer ook dit door tot het gesmolten is.
  • Voel even of de fudge in de koelkast al wat hard is geworden. Als dit het geval is kan je de tweede laag erop gieten.
  • Laat minimaal 2 uur in de vriezer staan. Als het goed hard is kan je er blokjes van snijden. Bewaar deze in een doosje in de vriezer en haal vlak voor het serveren uit de vriezer.

Hilde, bedankt voor dit heerlijke recept!

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: