Swap: Sable au citron

sable au citron - www.foodiemarjan.nl

Sable au citron, wat dat is? Een heerlijk koekje! Misschien een beetje een sjieke naam voor zomaar een koekje, maar het is dan ook geen saai koekje! De naam doet wel vermoeden dat het een Frans koekje is en dat hij naar citroen smaakt zal je ook niet verbazen, maar ik heb nog extra een ingrediënt toegevoegd!

Voor de foodblogswap mocht ik wat koken van ‘de keuken van de Zoete Inval’. Catharina heeft een druk gezien en weet daarnaast tijd te vinden om haar blog met vooral veel zoet lekkers bij te houden. Dat was voor mij even zoeken gezien ik probeer niet teveel suiker te eten. Maaaaaaaar, ik moet natuurlijk niet helemaal doorslaan, dus stiekem weer eens een recept met wat meer suiker kan ook geen kwaad.

Het idee van de swap is dat je een recept van een ander maakt, maar dat wel een eigen twist geeft. In dit geval leek het mij heerlijk om er citroen/gember koekjes van te maken. En ik moet zeggen, die combinatie werkt goed!

Ik heb wel iets minder koekjes gemaakt dan het recept van Catharina, want wat hier in huis is gaat over het algemeen direct op!

Wat heb je nodig voor de gember- citroenkoekjes?

  • 50 gram kokosbloesemsuiker (of een andere suiker naar keuze)
  • 1 eidooier
  • 75 gram roomboter of kokosolie (of een mix)
  • 125 gram speltbloem (mag ook ander bloem zijn)
  • rasp van 1 citroen
  • el sap van 1 citroen
  • verse gember

sable au citron - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de gember- citroenkoekjes?

  • Het leuke van koekjes bakken is dat de recepten ook nooit zo moeilijk zijn. Eigenlijk kan je alles gewoon in welke volgorde dan ook door elkaar mixen zonder dat er ook maar iets fout kan gaan.
  • In het originele recept wordt gekozen om de boter te smelten, met de kokosolie zou ik dat zeker doen. Maar in dit geval koos ik voor roomboter en liet dit vooraf al even buiten de koelkast staan. Sneed het daarna in blokjes en kneedde het geheel met de hand door elkaar.
  • Van de gember gebruikte ik ongeveer een stukje van 1 bij 2 cm en wist daar 2 tl rasp van te maken. Ik sneed gewoon de zijkantjes van de gember af en liet de stronk heel, zo heb je een handgreep bij het raspen.
  • Alles even goed kneden. Dan je koekjes deeg in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten uitharden. Het is namelijk behoorlijk zacht als je klaar bent met het mengen.
  • Na een uurtje kun je het deeg bijvoorbeeld uitrollen tot een dikke rol en er dan makkelijk plakjes/ de koekjes van snijden. Je kunt natuurlijk ook vormpjes uitsteken uit het deeg!
  • Nu nog een minuutje of 15 in de oven, bij mij gingen ze heel snel, dus kijk na 10 minuten even of ze al goed zijn!

En dan is het tijd voor koffie met een koekje!

 

sable au citron - www.foodiemarjan.nl

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

3 gedachten over “Swap: Sable au citron

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: