Swap: speculaas mascarpone

speculaas toetje - www.foodiemarjan.nlOndertussen doe ik maandelijks mee aan de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van de blog van Sandra. Van haar blog koos ik de ‘speculaas mascarpone‘ om maar even in de sinterklaas sfeer te blijven.

Sandra haar hobby is in de keuken te staan en dit deelt ze via haar blog Sandrakookt.nl graag met ons allemaal. Haar blog bestaat niet alleen uit recepten voor volwassenen maar ze maakt ook zelf allemaal babyhapjes. Het is dat ik geen kind heb, anders had ik die graag getest. Stiekem heb ik wel bewondering voor mensen die ook voor hun kleintjes zelf hapjes maken. Maar om van de gezonde hapjes af te gaan, ik koos een heerlijk ongezond recept van haar blog. Natuurlijk heb het iets anders gemaakt dan het origineel, dat hoort tenslotte bij de swap.

Wat heb je nodig de speculaas mascarpone voor 2 personen?

Even een voetnootje bij de 2 personen, Stefan vond het echt super lekker, maar te groot. En dat zegt hij niet vaak. Je kunt hier dus ook 4 toetjes van maken. Je kunt er voor kiezen de laagjes kleiner te maken of kleinere glaasjes te gebruiken.  Zelf had ik trouwens geen probleem met het formaat ;).

  • 125 ml slagroom
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl vanille
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram speculaas (ik kies in dit geval voor mijn zelfgemaakte, dit hoeft niet)
  • 100 gram (diepvries) frambozen

speculaas toetje - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de speculaas mascarpone?

  • Klop de slagroom eerst de slagroom op. Als deze nog net niet stijf is voeg je de mascarpone toe en klop je dit nog even door.
  • Voeg als laatste een tl honing en de vanille toe en roer ook dat nog door het slagroom en mascarpone mengsel.
  • Mep nu de speculaas goed fijn. Ik doe dit altijd door de speculaas in een zakje te doen en hier met een mok op te slaan.
  • Prak de frambozen met een vork fijn, niet te fijn. Ik vind het altijd lekker om nog wat van het fruit te proeven. Omdat mijn frambozen best zuur waren deed ik hier een tl honing door. Proef zelf even of je frambozen dit nodig hebben.
  • Maak het toetje vlak voordat je het serveert, dan is de speculaas nog lekker crunchy.
  • Begin met een laagje speculaas, 2 el mascarpone, 2 el frambozen, 2 el speculaas, 2 el mascarpone, 2 el frambozen en tot slot speculaas.

speculaas toetje - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

3 gedachten over “Swap: speculaas mascarpone

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: