Swap: Spinazie geitenkaas taartje

spinazie taartje - www.foodiemarjan.nlVoor de foodblogswap mocht ik deze maand koken van Onze Franse Keuken, ik had nog niet eerder van hun blog mogen koken. Na even rond gekeken te hebben kwam ik op heerlijke spinazie muffins, waar ik een taartje van maakte.

Lisette haar keuken heeft iets met Frans te maken, dat kon niet missen. En wat blijkt, ze woont in Frankrijk waar ze met haar gezin een prachtige boerderij heeft waar je kunt logeren en natuurlijk kan genieten van haar kookkunsten. Tijdens het lezen van haar blog zit ik al met Stefan te overleggen of we er niet een keertje heen kunnen. Als we dat doen vertel ik jullie zeker hoe het was.

Maar het taartje, Lisette maakte heerlijke muffins met feta, maar gezien ik niet zo feta fan ben maakte ik mijn taartjes met geitenkaas! Lees snel verder hoe ik ze maakte.

spinazie taartje - www.foodiemarjan.nl

Wat heb je nodig voor de spinazietaartjes?

  • 100 gram bladspinazie
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 ml melk
  • 1 ei

Hoe maak je de spinazietaartjes?

  • Verwarm de oven alvast op 180 graden voor.
  • Ik gebruikte verse spinazie dus moest ik deze nog even wokken om het wat te laten slinken. Hier begon ik dus mee.
  • Doe daarna het amandelmeel, je melk (ik had amandelmelk) en het ei in de keukenmachine en mix dit samen door. Je kunt het ook gewoon met een handmixer doen.
  • Voeg dan de geitenkaas toe met 3 el Parmezaanse kaas. Mix dit goed door tot de geitenkaas helemaal opgaat in je beslag.
  • Tot slot voeg je de spinazie toe, laat dit niet te lang meedraaien. Je wilt nog wel wat stukjes spinazie in je taartjes terugvinden.
  • Ik vette twee kleine ovenschaaltjes in  met boter. Het originele beslag maakte muffins maar ik wilde 2 taartjes voor bij het avondeten.
  • Giet het beslag in de vormpjes en strooi hier nog de rest van de Parmezaanse kaas overheen. Zet je taartjes 25 minuten in de oven. Kijk tussendoor even of ze te snel gaan aan de bovenkant, zet dan de oven op 160 graden.

spinazie taartje - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: