Swap: zoet zure komkommer

zoet zure komkommer - www.foodiemarjan.nlDeze maand was ik er heel snel uit, ik koos voor de zoet zure komkommer van de blog van Jojoreadscooks. Als ik bij de Japanner ben bestel ik namelijk altijd een bakje met zoet zure komkommer, dus zeker iets wat ik thuis veel vaker zou willen eten.

Het leuke is dat Jorien vrij recent nog voor de Foodblogswap van mijn blog kookte. Bij de swap krijg je een andere blog toegewezen waar je een recept van mag maken. Het is het leukste als je daarbij een aanpassing in het recept doet, zodat de ander ook weer wat leuke tips krijgt. Jorien maakte toen van mij een variant op mijn Paprika Tarte Tatin ze maakt een Groente Tarte Tatin.

Jorien kookt makkelijke recepten en hoopt op deze manier andere mensen weer te inspireren om de keuken in te gaan. Zo inspireerde zijn mij met haar zoet zure komkommer!

Wat heb je nodig voor de zoet zure komkommer?

  • 1 komkommer
  • 1 halve rode peper
  • 1 el honing
  • 200 ml azijn

zoet zure komkommer - www.foodiemarjan.nl

Hoe maak je de zoet zure komkommer?

  • Dit is weer een typisch recept van, simpeler kan niet :). Maar dat het recept zo simpel te maken is doet zeker niet onder aan de heerlijke smaak!
  • Snijd de peper in kleine blokjes en doe dit samen met de honing en azijn in een kom. Roer dit goed door tot de honing helemaal in de azijn is opgenomen. Ik koos voor gewone azijn, maar je kunt natuurlijk ook azijn met een smaakje nemen.
  • Snijd de komkommer in vier gelijke lange stukken en snijd hier de blokjes van.
  • Voeg de blokjes toe in het azijnmengsel en roer dit nog even goed door.
  • Zet nu minimaal een uur in de koelkast en giet voor het serveren de azijn uit het bakje.
  • Heerlijk voor bij de salade, maar eigenlijk eet ik de blokjes gewoon zo op! Ze zijn veel te lekker!

Benieuwd naar al mijn recepten uit de foodblogswap?

Kijk dan eens naar mijn overzicht.

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: