Tiramisu (aardbeien)

tiraklein

Vorige week kreeg ik bij mijn moeder ineens een heerlijk toetje, tiramisu met aardbeien! Er zaten nog wel lange vingers in, dus had ik besloten om het ook te gaan maken, maar dan met een eigen biscuitbeslag. Afhankelijk van of je dit recept met of zonder drank maakt kan je hem zo suikervrij houden als je zelf wilt.

Wat heb je nodig?

  •  Griekse yoghurt
  •  Reep pure chocolade (om te raspen)
  • Aardbeien
  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • Optioneel; Aan je biscuit kan je later toevoegen; koffie en een combinatie van likeur naar keuze, bvb amaretto. Je kunt ook aardbeien prakken en deze als sap gebruiken wat in je deeg trekt of een puur fruitsap naar keuze.

tiramisu

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven vast voor op 170 graden.
  • Het eerste wat je gaat doen is het biscuitbeslag maken. Klop 2 eiwitten helemaal stijf, totdat je de kom op zijn kop kan houden. Belangrijk is dat de bak die je gebruikt vetvrij is, anders zal het niet lukken.
  • Het eigeel moet je goed kloppen tot het gemengd is, dan doe je daarna de amandelmeel erbij en klop je het nogmaals door.
  • Roer dit voorzichtig door je eiwit heen. Als het goed gemengd is kun je het in een licht ingevette ovenschaal doen, de mijne was 20 bij 30 cm. Ongeveer 1o minuten in de oven en je biscuitcake is klaar. De basis van je tiramisu.
  • Gezien ik hem met koffie en likeur wilde proberen heb ik nu vast koffie gezet zodat deze kan afkoelen. Wacht tot je koffie en je cake klaar zijn voor je verder gaat.
  • Snijd de aardbeien in kleine plakjes en rasp de chocolade tot mooie vlokken.
  •  Als je cake en koffie koud zijn kan je de koffie over de keek gaan gieten. Eerst 3 eetlepels koffie op ene kant en dan 3 op de andere kant.
  • Giet daarna ongeveer 6 eetlepels likeur op 1 kant, het trekt er uiteindelijk goed doorheen. Proef of het naar smaak is en doe er anders nog wat koffie en/of likeur bij.
  • Serveertip; Neem een leuk bakje en begin met een laagje cake, plakjes aardbei, yoghurt, chocolade, cake, aardbei, yoghurt, chocolade en bovenop nog 1 halve aardbei. Als je het in een glazen schaaltje doet ziet het er extra leuk uit!
Foodie Marjan
Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: