Paprikasoep met tomaat

Paprikasoep

Een tijdje geleden zag ik bij PuurSuzanne een heerlijk recept voor soep. Ik kon niet achter blijven en ben ik zelf ook aan de slag gegaan. Natuurlijk moest ik net als altijd het recept weer een eigen twist geven, dit keer werd dat onder andere een beetje pit! Het werd wat te pittig, dus in het recept voor deze paprikasoep met tomaten staat nu een halve in plaats van een hele peper.

Ik ben dol op tomatensoep en op paprikasoep, waarom dan geen combinatie van die twee maken? Dat kan toch alleen maar een heerlijke soep worden?

Wat heb je nodig voor deze paprikasoep?

  • 10 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 takjes basilicum
  • kwart pastinaak
  • zout en peper naar smaak
  • halve rode peper
  • halve liter water

Paprikasoep

Hoe maak je de paprikasoep?

  • Verwarm je over op 200 graden.
  • Snijd alles in grove stukken en doe dit in een ovenschaal. Haal hier ongeveer 1/5 uit en doe dit in een pan met een halve liter water.
  • Giet wat olie over de groenten in de schaal en doe hierbij wat zout en peper naar smaak, nog niet teveel dit kan je later altijd nog in je soep zelf aanpassen.
  • Zet de pan op het vuur en de ovenschaal 45 minuten in de oven.
  • Haal dit er uit en laat het heel eventjes staan, zet de pan ook uit.
  • Giet je groenten (ook die uit de oven) en het water in de keukenmachine (blender) en mix dit. Ik heb het in twee keer gedaan omdat ik bang was dat ik anders mijn hele keuken zou onder spetteren. Let op dat je alles goed fijn maakt, een bonk knoflook in je mond is niet lekker!
  • Nog even op het vuur en smullen maar!

Paprikasoep
(Gezien mijn vriend dol is op vlees heb ik er voor hem balletjes in gedaan. Neem ongeveer 50 gram gehakt voor 1 persoon, draai hier balletjes van alles alles in de oven staat. Op het moment dat je de soep uit de keukenmachine haalt en in de pan doet doe je de balletjes er in en laat dit even mee garen, in 10 a 15 minuten zijn deze gaar. Het is dan tijdens het opscheppen wel even opletten als je zelf geen ballen wil, wil je dat wel zou ik ongeveer 100 gram gehakt gebruiken voor je balletjes)

Ook lekker erg met zelf gebakken brood erbij.

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: