Tonijn van de BBQ

tonijn van de BBQ - www.foodiemarjan.nlHet BBQ seizoen staat weer voor de deur! Tijd dus om weer eens wat nieuwe BBQ recepten te plaatsen. Toevallig had Stefan ook al een huisje getimmerd voor onze BBQ dus toen mij gevraagd werd of ik een nieuw recept wilde maken voor Kamado Express twijfelde ik geen seconde.

Iedere keer als we in een tuincentrum zijn rent Stefan naar de BBQ afdeling, het is namelijk volgens hem tijd voor een nieuwe en daar heeft hij ook wel gelijk in. Stiekem wil ik namelijk heel graag toch een gas BBQ. Iets minder het echte BBQ gevoel, maar juist heel makkelijk als je alleen maar voor 2 personen een maaltijd klaar wilt maken. Maar voor nu, gewoon nog lekker met de kolen aan de slag en wie weet staat er ooit wel zo’n mooie keramische BBQ in de tuin.

Wat heb je nodig voor deze tonijn van de BBQ? (2 personen)

  • 2 moten tonijn
  • 2 handjes gemengde sla
  • halve courgette
  • sesamzaadjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 champignons
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel olijf olie
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

tonijn van de BBQ - www.foodiemarjan.nlHoe maak je de tonijn van de BBQ?

  • Zorg eerst dat je BBQ goed heet is, je moet de tonijn er namelijk niet te lang op leggen.
  • In de tussentijd kun je alvast de pijnboompitjes bakken, zodat je straks niet en in de tuin en in de keuken hoeft te zijn. Zet deze in een koekenpan op laag vuur aan zodat ze niet te snel gaan. Even goed schudden met de pan en in tien minuutjes zijn ze mooi bruin.
  • Klop ook gelijk 2 el Griekse Yoghurt met een eetlepel olijfolie en een eetlepel fijn geknipte peterselie door elkaar. Dit wordt de dressing bij de tonijn en de salade.
  • Snijd dunne plakjes van de champignons en de courgette om te grillen op de BBQ.
  • Ik heb een wat kleiner rooster om de groente op te grillen, hier leg ik de plakjes voorzichtig op. Het voordeel is dat ik deze van het grote rooster kan af tillen en dus niet boven de kolen sta te goochelen. Als de plakjes op het losse rooster liggen leg ik deze op het rooster van de BBQ. Let wel op, ook dit losse rooster wordt gewoon heet.
  • Als je ziet dat er grillstrepen in je groenten komen draai deze dan om zodat de andere kant ook van die mooie strepen krijgt.
  • Leg deze nu apart op een bordje om iets af te koelen.
  • Doe op een bordje wat sesamzaadjes en druk hier de zijkanten van de tonijn in. Niet de onderkant, maar echt de zijkanten. Als er rondom de tonijn sesamzaadjes zitten zijn ze klaar om te grillen. Leg de moten voorzichtig op de BBQ. Dit hoeft maar heel kort, 2 minuten aan beide kanten is genoeg om ze dicht te schroeien.
  • Leg wat sla op een bordje, strooi hier de courgette en champignons overheen, leg de tonijn in het midden en maak af met de dressing en de pijnboompitjes.

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Kamado Express.

tonijn van de BBQ - www.foodiemarjan.nl

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: