Tonijnburgers

TonijnburgerSoms wil je gewoon wat anders dan een standaard stukje vlees of vis en ga je zelf wat proberen. En zo kwam ik op dit succesnummer. Tenminste, zo werden ze bij mij thuis ontvangen! Als ik weer naar de foto terug kijk loopt het water me eigenlijk al weer in de mond. Misschien moet ik ze vanavond maar weer maken!

Stiekem ben ik eigenlijk ook wel benieuwd wat voor burgers jullie het liefste zelf maken?

Wat heb je nodig voor de tonijnburgers?

  • blikje tonijn (uitgelekt)
  • 2 volkoren beschuiten
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • snufje peper
  • half rood uitje

IMG_2256

Hoe maak je de tonijnburgers?

  • Snijd het uitje fijn en fruit dit in de pan kort aan, zodat hij een beetje glazig is.
  • Zet de pan even apart zodat de uitjes wat kunnen afkoelen.
  • Verkruimel ondertussen de beschuitjes tot je een soort meel hebt.
  • Meng nu alle ingrediënten met een vork goed door elkaar. Roer eerst even de tonijn goed los, dan is het makkelijker om de rest er doorheen te roeren.
  • Zet de pan met wat olie weer terug op het vuur en knijp van je tonijnmengsel 2 gelijke burgers. Bak dit nu al een gewone hamburger. Let wel op met het omdraaien, als ze nog niet gaar zijn zijn ze wat kwetsbaar.
  • Tijdens het bakken worden ze vanzelf stevig. Ik heb ze even kort op hoog vuur aan beide kanten aangebakken en toen nog even op rustig voor laten doorbakken. (Totaal ongeveer 8-10) minuutjes. Ze hoeven van mij namelijk niet geheel doorbakken te zijn! Ik vind het lekker als de binnenkant nog een beetje smeuïg is.
  • Ook erg lekker met een kloddertje zelfgemaakte knoflooksaus! Hoe je dat doet? Ik had voor voor 2 burgers 4 eetlepels kwark, een halve theelepel knoflookpoeder en nog een eetlepel gedroogde peterselie, dit kan natuurlijk ook met verse ingrediënten of met verse bieslook. Maar hier was ik vandaag een beetje lui in ;).

eetse

 

Comments

comments

1 gedachte over “Tonijnburgers

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: