Torentje van zoete aardappel en kalkoen

IMG_0186

Als je eten er leuk uit ziet smaakt het vaak ook veel lekkerder, het klinkt gek, maar bij mij werkt dit zeker! Vandaar dit heerlijk torentje van zoete aardappelpuree met kalkoen.

Op de kerstmarkt heb ik super handige spulletjes gekocht om torentjes te maken. Natuurlijk kun je ook gewoon een ring en een glas gebruiken. Als je dit niet hebt kun je het ook gewoon opstapelen.

Wat heb je nodig (2 pers)?

  • Kalkoen (of ander vlees) naar keuze
  • Rucola
  • 1,5  grote zoete aardappel
  • boter
  • dikke stronk prei

img_01831-e1450636670535

Hoe maak je het?

  • We beginnen met de zoete aardappel, deze zijn vaak heel groot. Dus als je een hele flinke hebt is 1,5 echt wel genoeg. Schil deze, snijd in blokjes en kook hem gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes.
  • Bak ondertussen in een pannetje je prei gaar, doe hier wat zout en peper naar smaak op. Probeer dit zo te timen dat het tegelijk met je zoete aardappel gaar is. Ik begin hier dus pas mee als de aardappels 10 minuten op staan.
  • Als de zoete aardappel gaar is pureer je deze met een klontje boter, dit kan met de hand of in de keukenmachine. Bewaar dit even in de pan zodat je pure warm kan blijven.
  • Belangrijk is dat je je vlees alvast op kamertemperatuur laat komen voordat je er mee gaat bakken. Haal hem daarom alvast een uur van te voren uit de koelkast. Hierdoor eindig je met zachter vlees omdat het minder schrikt in de pan.
  • Bak het vlees gaar, ik zet de laatste vijf minuten van de aardappel alvast op. Zo is je vlees klaar als je klaar bent met je torentje maken.
  • Meng de zoete aardappelpuree met twee handen gehalveerde rucola. Doe dit in de vorm en leg de prei er op.
  • Snijd je in plakjes en leg deze op het torentje. Klaar is je prachtige gerecht!

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: