Turksepizza

turksepizza32-e1437766926498

Na mijn eerste home made snack was het tijd voor de volgende. En zelf frikandellen maken is niet mijn ding, dus werd het een Turkse pizza! En ik moet zeggen, ik heb er weer een favoriet recept bij!

Voor de Turkse pizza;

  • 200 gram bloem
  • tl baking soda
  • el Griekse yoghurt
  • el olijfolie
  • drupje limoensap
  • 100 ml water

Voor de vulling;

  • 100 gram rundergehakt
  • teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • sla naar keuze
  • tomaat
img_7718-e1437766601311
 Hoe maak je het;
  • Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar. Als het aan elkaar begint te plakken kneed je het nog even met je handen door. Let op dat je dit niet langer dan 10 minuten doet, anders gaat het heel erg plakken. Blijkt het toch erg te gaan plakken doe er dan wat extra bloem bij. Dek het deeg af met een theedoek en laat dit 2 uur rusten buiten de koelkast.
  • Als je pizzadeeg lang genoeg gerust heeft begin dan aan de vulling.
  • Snijd de knoflook en het sjalotje fijn en bak dit in een pan goed aan.
  • Doe hier het gehakt bij en bak dit snel gaar, als het gaar is doe er dan de tomatenpuree bij. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
  • Maak nu van het deeg vier bolletjes en ga deze uitrollen. Strooi genoeg bloem op je aanrecht en ga met een deegroller rollen tot het deeg heel dun is. Let op dat je dit goed doet, als ze te dik zijn krijg je ze niet goed gaar en zit je een deegbal te eten.
  • Smeer op je pizza wat van het mengsel met de tomatenpuree en gehakt.
  • Leg deze pizza met het beleg naar boven in de pan, je kunt hier een drupje olie en doen maar het is niet nodig. Doe een deksel op de pan en kijk afentoe of de pizza al gaar wordt. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
  • Doe er wat sla een tomaatje tussen, als je wilt nog wat kaas, oprollen en smullen maar! De kaas kan je er trouwens ook al op doen in de pan, dan smelt het lekker mee.
  • Ook erg lekker met een beetje zelf gemaakte knoflooksaus. Pers een teentje knoflook uit en doe hier 2 eetlepels Griekse yoghurt bij, snijd nog wat bieslook fijn en meng dit er door, klaar is je saus!
plaatje
Gehakt op de bodem
turksepizza31-e1437766788113
Smullen maar!

 

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: