Tzatziki

tzatziki - www.foodiemarjan.nlAls ik bij de griek of ergens anders tzatziki krijg, lepel ik al snel het hele bakje leeg. Het stomme is dat ik het nog nooit zelf heb proberen te maken terwijl dit een heel simpel recept is.

Er zijn verschillende varianten tzatziki mogelijk, zoals met peterselie en dille. Maar ik kies vandaag voor tzatziki met munt, lekker fris. Ik serveer hem in dit geval bij de BBQ, lekker om je vlees in te dippen of om op een stokbroodje te doen. Vandaar dat hij van mij wel wat frisser mag en ik dus tzatziki met munt maak

Wat heb je nodig voor de tzatziki?

  • 1 komkommer
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een limoen
  • handje munt

tzatziki - www.foodiemarjan.nlHoe maak je de tzatziki?

  • We beginnen met de komkommer. Deze moet namelijk even uitlekken. Ook bij de komkommer zijn er al diverse verschillende recepten. De één laat de schil er nog aan en de ander niet. Ik was de komkommer goed en laat de schil er nog aan. Dat vind ik persoonlijk lekkerder en het kleurt zo mooi in je tzatziki, het oog wil ook wat!
  • Snijd de komkommer doormidden en schep met een lepeltje de zaadjes en het vocht  uit het hart van de komkommer. Rasp de komkommer nu goed fijn.
  • Je kunt het sap er uit laten lekker in een vergiet door een beetje zout op je komkommer te strooien. Laat dit dan even rusten en druk met een lepel het laatste vocht er uit. Ik ga voor de snellere manier, ik doe alle komkommerrasp in een schone theedoek en wring hiermee het vocht uit de komkommer.
  • Snijd ondertussen de munt goed fijn, zorg dat je van de fijngesneden munt een eetlepel  hebt.
  • Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar en roer dit goed door. Proef even of het op smaak is en voeg anders nog wat peper en zout toe. Je kunt natuurlijk zelf ook variëren met de hoeveelheden limoen, knoflook en munt net zo lang tot hij naar jouw smaak is.
  • Nu snel de BBQ aan, broodje in de oven en smullen maar!

 

Foodie Marjan

Foodie Marjan

Mijn blog is eigenlijk mijn uit de hand gelopen liefde voor eten, niet alleen eten thuis maar ook als ik op pad ben in een leuke stad en zelfs op vakantie. Ik kan me al verheugen op al het eten dat ik tegenkom als ik weer een ander land bezoek. Veel plezier met het lezen van mijn blog, proberen van mijn recepten en stuur me gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterest

Comments

comments

Laat weten wat je van dit bericht vindt!?

Close
%d bloggers liken dit: